Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Περί αλληλεγγύης...

Γίνεται συχνά λόγος για την αλληλεγγύη. Προπαντός τις χρονιάρες μέρες. Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Τότε που διοργανώνονται παζάρια υπέρ της στήριξης δομών πρόνοιας, εκδηλώσεις υπέρ των αδυνάτων, γεύματα αγάπης και φιλανθρωπίας.
Κάποιοι άλλοι εννοούν την αλληλεγγύη ως καθημερινή στάση ζωής. Τέτοια περίπτωση είναι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, τα φιλόπτωχα συσσίτια, κ.α.
Επίσης, τέτοια περίπτωση ήταν και είναι οι Γιατροί του Κόσμου οι οποίοι έχουν 12χρονη συνεχή παρουσία και προσφορά στα Χανιά.
Μόνο που, όπως έγινε γνωστό, διακόπτουν τη λειτουργία του Γραφείου τους στα Χανιά (όπως και σε άλλες πόλεις) εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.
Με άλλα λόγια, μια δομή ανελλιπούς προσφοράς κλείνει στα Χανιά.
Και αυτό γιατί προφανώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από οργανισμούς, κρατικούς και μη, για τη υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας την οποία υπηρετεί η οργάνωση, ενώ οι εισφορές μελών των “Γιατρών του Κόσμου” δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των Γραφείων.
Mέχρι χθες, ωστόσο, από κανέναν φορέα δεν είδαμε ενέργειες συμπαράστασης – στήριξης της δομής.
Αλληλεγγύη όμως δεν είναι μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις όταν υπάρχει ανάγκη. Και οι “Γιατροί του Κόσμου” με την πολύτιμη προσφορά τους στα Χανιά και σε άλλες πόλεις, μάλλον χρειάζονται την αλληλεγγύη κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη και φορέα.
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου