Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Οι ραδιοφωνικοί αναμεταδότες της ΕΡΤ

Εδώ και δύο ημέρες έχει για μια ακόμη φορά βλάβη ο αναμεταδότης του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δηλαδή του δημόσιου ενημερωτικού ραδιοφώνου, στους 92,9 Mhz των FM. Εώς χθες το μεσημέρι δεν είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ως γνωστόν τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ αναμεταδίδονται μόνο από την Σκλόκα ενώ όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια έχουν ως Κέντρο Εκπομπής τη Μαλάξα από την οποία με μικρότερη ισχύ καλύπτουν την πόλη και την ύπαιθρο. Λογικό να διατηρεί τους ραδιοφωνικούς αναμεταδότες της η ΕΡΤ την Σκλόκα λόγω του εύρους των περιοχών που καλύπτει στην Κρήτη. Ομως, οι εγκαταστάσεις στη Σκλόκα είναι αρκετά παλιές και συχνά το σήμα “πέφτει”.
Επιπλέον, από την Σκλόκα με δυσκολία καλύπτονται περιοχές εντός της πόλης των Χανίων που δεν έχουν οπτική επαφή με τις κεραίες. Λύση για την καλύτερη κάλυψη της πόλης θα αποτελούσε η εγκατάσταση αναμεταδότων και στο βασικό Κέντρο Εκπομπής, δηλαδή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μαλάξα.
Για την ιστορία από τη Μαλάξα εκπέμπει μόνον η τοπική ΕΡΑ Χανίων στους 100,6 αλλά με ιδιαίτερα χαμηλή ισχύ ενώ ο πομπός της ΕΡΑ στην Σκλόκα στους 104 έχει και αυτός χαλάσει εδώ και μήνες αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αποκατάσταση…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 21/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-radiofoniki-anametadotes-tis-ert/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου