Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Στα κορυφαία ελληνικά ΑΕΙ το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στη λίστα με τα καλύτερα ΑΕΙ της χώρας κατατάσσονται τόσο το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και το Πανεπιστήμιο του νησιού. Τα δύο ΑΕΙ της Κρήτης πήραν τον μέγιστο βαθμό σε εξωτερική αξιολόγηση η οποία τα αναδεικνύει στα 10 καλύτερα ΑΕΙ σε σύνολο 36 σε όλη την Ελλάδα.
Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης βρίσκεται πιο ψηλά από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) τόσο το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και το Πανεπιστήμιο βρίσκονται στο 27,78% των Ιδρυμάτων που έλαβαν τον μέγιστο βαθμό και αξιολογήθηκαν ως “Αξια Θετικής Μνείας”, ακολουθεί η “θετική αξιολόγηση” την οποία έλαβε το 61.1% των ΑΕΙ (μεταξύ αυτών το ΕΜΠ αλλά και το ΤΕΙ Κρήτης) και η “μερικώς θετική” την οποία πήρε το 11,1% ενώ αρνητική αξιολόγηση δεν έγινε για κανένα ΑΕΙ.
Οπως αναφέρει εξάλλου δημοσίευμα στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για θέματα Παιδείας, https://www.esos.gr, «τρία στα δέκα ΑΕΙ πήραν άριστα , 6 στα 10 πολύ καλά, και το 1 στα 10 πέρασε τη βάση, στις  22 εκθέσεις για τα Πανεπιστήμια και 14 για τα ΤΕΙ που συνέταξαν οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ , που “όργωσαν” όλα τα ΑΕΙ της χώρας (επιτόπιες επισκέψεις), κατά το διάστημα Οκτώβριος 2015 – Ιούλιος 2016».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 20/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sti-dekada-me-ta-korifea-ellinika-ai-to-politechnio-ke-to-panepistimio-kritis/
•Με πληροφορίες από www.esos.gr: Link: https://www.esos.gr/arthra/48463/tria-sta-deka-aei-piran-arista-stin-exoteriki-axiologisi-tis-adip-kai-ta-6-sta-10-poly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου