Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΙΤΕ Κρήτης: Πρόγραμμα για στήριξη νέων επιστημόνων

H καταπολέμηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων μέσω της  ανάπτυξης των ερευνητικών τους δυνατοτήτων είναι στους στόχους ενός νέου προγράμματος που υλοποιείται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης.
Παράλληλα, η υλοποίηση του προγράμματος «αναμένεται να οδηγήσει στην δημιουργία νέων ευκαιριών για ερευνητική εξέλιξη των νέων επιστημόνων με στόχο τη μείωση ή ακόμα και την αντιστροφή της λεγόμενης διαρροής εγκεφάλων (brain drain)».
Πρόκειται για το πρόγραμμα: “Advancing Young Researchers’ Human Capital in Cutting Edge Technologies in the Preservation of Cultural Heritage and the Tackling of Societal Challenges – ARCHERS”, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΤΕ, υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η διάρκεια του έργου ARCHERS είναι τρία έτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΤΕ, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. καθηγητής κ. Σπύρος Χ. Αναστασιάδης.
Στην ανακοίνωσή του το ΙΤΕ εξηγεί ότι «η υλοποίηση του έργου ARCHERS έχει ως σκοπό την υποστήριξη νέων πτυχιούχων-υποψηφίων διδακτόρων όπως και μεταδιδακτόρων που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισής τους σε διεπιστημονικούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς αιχμής στους οποίους τα Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπερέχουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι τομείς ενδιαφέροντος του παρόντος έργου είναι η μελέτη και συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και η αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της υγείας, τομείς αιχμής εντός των υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικών ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΙΤΕ».
«Νέοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές (72 ανθρωπο-έτη) και νέοι υποψήφιοι διδάκτορες (72 ανθρωπο-έτη) θα γίνουν αποδέκτες Υποτροφιών Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – ΙΤΕ κατόπιν ανοικτών προσκλήσεων σε διεθνείς ιστοτόπους στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία. Με τη λήξη του έργου, θα πραγματοποιηθεί διεθνές Συνέδριο με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί μέσω του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.
(Χανιώτικα νέα web - 12/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ite-kritis-programma-gia-stirixi-neon-epistimonon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου