Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Νέες παραστάσεις: “4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα” στο θέατρο “Κυδωνία”

Συνεχίζονται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου από την Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, οι παραστάσεις του έργου «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη στο θέατρο Κυδωνία.
Το έργο με αφορμή τη σεξουαλική βία μεταξύ παιδιών εφηβικής ηλικίας αναφέρεται στη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη και την αλόγιστη χρήση της, αλλά και στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος μέσα στην οικογένεια. Το έργο, παρουσιάζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, εικαστική αντίληψη Μιχάλη Βιρβιδάκη και Μαρίας Μπατάνα, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, φωτισμούς Γαλάτειας Σαραντάκου, με βοηθούς σκηνοθέτη τον Αιμίλιο Καλογερή και τον Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, ενώ τους ρόλους του κειμένου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ, Ντία Κοσκινά, Γιώργος Γελαλής και Μιχάλης Τακτικάκης.
Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ., Κυριακή 22 Ιανουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8 μ.μ., Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 9.30 μ.μ., Κυριακή 29 Ιανουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8 μ.μ., Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8 μ.μ., Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ., Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.
Οπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Θεάτρου “Μνήμη”, η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα – βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, σημείωμα του συγγραφέα ειδικά για την παράσταση των Χανίων, εισαγωγικά στο έργο κείμενα, την εργοβιογραφία του συγγραφέα, και φωτογραφίες από την παράσταση.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ο δεκαεφτάχρονος Τζακ είναι το καμάρι της μάνας του. Η Ντάι κι ο Ντέιβιντ, οι γονείς του, του έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους για να του προσφέρουν όλες εκείνες τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ – και τώρα ο Τζακ έχει εξελιχθεί σε ένα έξυπνο κοινωνικό άτομο και όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα μόρια που απαιτούνται για να μπει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου στο Ντάραμ.
Όμως ένα περιστατικό, που συμβαίνει κοντά στο σχολείο του, απειλεί να καταστρέψει ό,τι είχαν καταφέρει μέχρι τώρα, ένα περιστατικό που δείχνει πως κάποιοι μισούν το γιο τους θανάσιμα. Με την εξέλιξη των γεγονότων η Ντάι κι ο Ντέιβιντ αρχίζουν να υποψιάζονται τους φίλους του Τζακ, τον Τζακ τον ίδιο, ακόμα και ο ένας τον άλλον.
Σε μια εποχή που τα smart phones βρίσκονται παντού, το θεατρικό ντεμπούτο του Τζέιμς Φριτς συνιστά ένα προκλητικό και επίκαιρο δράμα που ρίχνει φως στις αμφιλεγόμενες πολλές φορές διευκολύνσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, και σ’ ένα διαδίκτυο όπου τίποτα δεν πεθαίνει εκτός από την υπόληψη των ατόμων.
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570
(Χανιώτικα νέα web - 16/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-parastasis-4-lepta-ke-12-defterolepta-sto-theatro-kidonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου