Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

“Ο θρύλος του περιπλανώμενου βασιλιά” στο Βενιζέλειο Ωδείο

Tο θεατρικό έργο: “Ο θρύλος του περιπλανώμενου βασιλιά” παρουσιάζουν επί σκηνής το Βενιζέλειο Ωδείο και η χανιώτικη θεατρική ομάδα Γκρόπιους από την Τετάρτη 8 έως το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου κάθε μέρα (εκτός Τρίτης) στις 7 το απόγευμα και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Η παράσταση, στην οποία η γενική είσοδος θα είναι 6 ευρώ, πλαισιώνεται με πρωτότυπη μουσική σύνθεση, η οποία αποδίδεται ζωντανά επί σκηνής.
Σκηνοθεσία: Βικέντιος Μηλογιαννάκης.
Ερμηνεία: Γιώργος Γραμματικάκης, Αποστόλης Ζωγράφος, Κική Ρίζου, Αντώνης Σπανουδάκης, Μυρτώ Στάθη, Κατερίνα Τριπολιτάκη.
Μουσική: Σπύρος Τσούτσος.
Τραγούδι: Αλεξία Κατσανεβάκη.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά τις δύο προηγούμενες παραγωγές “Το μαγεμένο άλογο” και “Μόμο, οι κλέφτες του χρόνου”, η θεατρική ομάδα Γκρόπιους επανέρχεται με μία νέα παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λάουρα Γκαγέγο Γκαρσία. Σε σταθερή συνεργασία με το Βενιζέλειο Ωδείο, η ομάδα ευελπιστεί να προσφέρει και φέτος ένα όμορφο, μεγευτικό και ποιοτικό θέαμα στους μικρούς και μεγάλους της φίλους.
Σχετικά με το έργο αναφέρεται: «Στο Βασίλειο της Κίντα κάπου στα βάθη της ανατολής, στη μακρινή Αραβία, ο ευγενικός πρίγκηπας Ουαλίντ, απ’ το πάθος του για την ποίηση, γίνεται εγωιστής και σκληρός. Οδηγείται σε περιπέτειες στα βάθη της ερήμου και πέρα απ’ αυτήν, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα του. Στην περιπλάνηση του αυτή έχει την ευκαιρία να δει τη ζωή από άλλη σκοπιά, διαφορετική απ’ αυτήν του πρίγκηπα, και τελικά να βρει την ουσία της ποιήσης. Ποιός είναι όμως αυτός που καθορίζει τη μοίρα; Η ζωή μας είναι προδιαγεγραμμένη; Ή μήπως είναι ο κάθε άνθρωπος αυτός που διαμορφώνει το μέλλον, μαζί με αυτούς που είναι δίπλα του;».
Η θεατρική ομάδα Γκρόπιους συστάθηκε το 2012 από μια παρέα (θεατρο-) φίλων στα Χανιά. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στο χώρο του θεάτρου για κάποια χρόνια και αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές και τις ιδέες τους δημιουργώντας αυτή τη νεανική ομάδα.
Η Γκρόπιους αποτελείται από θεατρολόγους, άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική θεάτρου, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού καθώς και ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Κυδωνία, στο ΔΗΠΕΘΕΚ και σε άλλες θεατρικές ομάδες στα Χανιά.
Σημειώνεται ότι θα δοθούν περιορισμένες πρωινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως στο τηλέφωνο: 6933418232
(Χανιώτικα νέα web - 31/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/o-thrilos-tou-periplanomenou-vasilia-sto-venizelio-odio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου