Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Προς το αύριο

Το 2016 έφυγε αλλά όχι και η οικονομική κρίση που το συνόδευε. Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο πλανήτης ταλανίζεται από συγκρούσεις και φτώχεια με τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Η Ευρώπη παραπαίει στη δίνη της κρίσης με τις αντιθέσεις ανάμεσα στις χώρες του βορρά και του νότου να είναι πιο έντονες από ποτέ. Η Ελλάδα παραμένει σε οικονομικές πολιτικές που οδηγούν σε συνθήκες φτώχειας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
Η ανεργία συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα ενώ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα γρανάζια του φορολογικού συστήματος. Το ίδιο φυσικά και οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, ας είμαστε αισιόδοξοι καθώς την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι πολίτες αλλά και φορείς μέσα από δομές και δράσεις αλληλεγγύης -που είναι το κλειδί για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής- βρίσκονται κοντά στους πιο αδύναμους κρίκους του Κόσμου. Στην πόλη μας, τα συσσίτια, το Υπνωτήριο Αστέγων που άνοιξε πρόσφατα, τα ιδρύματα και οι δομές πρόνοιας, στέκονται δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Σε ό,τι αφορά τον χώρο της επιστήμης και της γνώσης, σε σχολεία αλλά και σε ΑΕΙ, όπως στο Πολυτεχνείο Κρήτης, νέοι άνθρωποι δημιουργούν και διαπρέπουν διεθνώς. Κατακτούν την γνώση και τον Κόσμο. Το 2017, λοιπόν, ας μας βρει όλους πιο ευαίσθητους, πιο αισιόδοξους, πιο θετικούς και πιο δυνατούς – ενωμένους μέσα από τις αντιθέσεις μας.
Κοιτάζοντας προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν. Για ένα μέλλον με δημοκρατία, αγάπη, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελπίδα. Για ένα πραγματικά καλύτερο αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 3/1/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pros-to-avrio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου