Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα αλληλεγγύης

Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνουν για άλλη μια φορά τα συσσίτια της Σπλάντζιας τα οποία συμπληρώνουν μισό αιώνα προσφοράς!
Ουτε στιγμή δεν έχουν σταματήσει τα -γνωστά σε όλη την επικράτεια- συσσίτια της Σπλάντζιας τα οποία διευρύνουν συνεχώς τις δραστηριότητές τους καθώς στη σημερινή εποχή οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.
Οπως σημείωσε σε χθεσινό μήνυμά του ο κ. Καλλιγέρης «σήμερα έκλεισαν τα 50 χρόνια λειτουργίας των συσσιτίων της Σπλάντζιας. Είναι γνωστό ότι δύο άνθρωποι, ο αείμνηστος ιερέας του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης και ο μηχανικός Μανώλης Μαριακάκης ξεκίνησαν πριν 50 χρόνια να οργανώσουν τα πρώτα συσσίτια στην πόλη μας».
Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον αείμνηστο γιατρό Κωστή Νικηφοράκη με τον οποίο ο σύλλογος των συσσιτίων οργάνωσε τα ιατρεία και την παιδική βιβλιοθήκη, για να πρόσθεσε ότι φέτος τα συσσίτια θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένης της Κυριακής προσφέροντας φαγητό σε 300 άτομα και σε 120 οικογένειες. Στη σημερινή εποχή τόσο τα συσσίτια αυτά όσο και τα υπόλοιπα που έχουν αναπτυχθεί από συλλόγους, κινήματα, φορείς αλλά και ενορίες, όπως των Κατσιφαριανών, επιτελούν επίσης εξαιρετικά σημαντικό έργο καθώς στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ολες αυτές οι δραστηριότητες, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/1/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/minima-allilengiis-5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου