Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"Ζωντανή" η ΕΡΑ Χανίων

Επτά μήνες συμπληρώνονται σήμερα μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, αλλά η ΕΡΑ Χανίων παραμένει ανοιχτή μέσα από τις προσπάθειες των ανθρώπων της, όπως επίσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους η ΕΤ-3, αλλά και άλλοι περιφερειακοί σταθμοί.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των επτά μηνών, οι «απολυμένοι - εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι «από την πρώτη στιγμή μεγάλο κομμάτι της χανιώτικης και ρεθυμνιώτικης κοινωνίας στάθηκε δίπλα μας, στους απολυμένους - εργαζομένους της ΕΡΑ Χανίων. Πρωτοφανές το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζομένους που αποφάσισαν να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοφωνία των Χανίων ζωντανή».
Οι ίδιοι προσθέτουν: «Οι στιγμές που ζήσαμε και ζούμε επί 7 μήνες: συγκλονιστικές, μοναδικές, ανεπανάληπτες. Το ενδιαφέρον των πολιτών για το Δημόσιο Ραδιόφωνο εκδηλώνεται με συγκλονιστικό τρόπο. Η δικαίωση δε θα αργήσει. Είναι απαίτηση της κοινωνίας απέναντι στην αδικία. Ηδη οι Χανιώτες, όπως και οι υπόλοιποι χειμαζόμενοι Έλληνες, πληρώνουν από 1/1/2014 το ανταποδοτικό τέλος για μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο που ουσιαστικά δεν υπάρχει! Από την άλλη πλευρά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ καταφέρνουν επί 7 μήνες να λειτουργούν οι περιφερειακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Διαδικτυακά και μέσω των περιφερειακών εκπέμπει το 1ο, το 2ο και το 3ο πρόγραμμα, η ΕΡΑ Θεσσαλονίκης, η ΕΤ3… Εμείς, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΑ Χανίων, που συνεχίζουμε τη δουλειά μας απλήρωτοι, απελευθερωμένοι και συγκλονισμένοι επί 7 συνεχείς μήνες, θα θέλαμε      -με αφορμή αυτή τη νέα επέτειο- να ευχαριστήσουμε, πρώτα απ’ όλα τους αλληλέγγυους πολίτες - ακροατές που συμμετέχουν στον αγώνα μας με κάθε τρόπο. Προσφέροντας χρήματα από το υστέρημά τους, κουβαλώντας μας τρόφιμα. Με την καθημερινή τους παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων ή απλώς επιλέγοντας να παραμένουν συντονισμένοι στις συχνότητες μας, παρά τα όποια προβλήματα, εδώ και 7 μήνες. Εχουμε ακροατές σε διάφορες περιοχές της χώρας και σε όλο τον κόσμο μέσω του πομπού των μεσαίων στους 1512 χιλιοκύκλους και μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση erahania.blogspot.gr, www.tuc.gr/478.html καθώς και σε διάφορα ιστολόγια αλληλέγγυων συμπολιτών μας».
Καταλήγοντας ευχαριστούν ιδιαιτέρως «τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς του τόπου μας, που βρέθηκαν κοντά μας και πρόσφεραν εθελοντικά διασκέδαση και πολιτισμό στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΡΑ Χανίων» και συμπληρώνουν:
«Συγκλονιστική είναι η συμμετοχή και η υποστήριξη από σχολεία των Χανίων. Ευχαριστούμε τους δεκάδες Χανιώτες μαθητές που έκαναν τις εκπομπές τους στην ΕΡΑ Χανίων καθώς και τους καθηγητές και τους γονείς τους που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία.
Δεκάδες ακροατές, επίσης, από διάφορους κοινωνικούς χώρους έδωσαν και δίνουν το “παρών”, κάνοντας τις δικές τους εκπομπές στην ΕΡΑ Χανίων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό εμπράκτως την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στην προσπάθεια των εργαζομένων.
Πολλοί συμπολίτες μας επίσης προσέφεραν και προσφέρουν -ανώνυμα και αθόρυβα- εθελοντική εργασία και τεχνογνωσία, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη μετάδοση 24ωρου προγράμματος, παρά τις δυσκολίες. Πολύτιμη και ανεκτίμητη και αυτή η προσφορά.
Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους η προσπάθεια αυτοδιαχείρισης στην ΕΡΤ δεν θα είχε προχωρήσει και δεν θα ήμασταν στη θέση να υπερηφανευόμαστε για τους 7 μήνες της ανοιχτής ΕΡΤ!!
Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Ολοι μαζί μπορούμε να ελπίζουμε σε μια κοινωνία και μια χώρα με περισσότερη δικαιοσύνη και ελευθερία! Σας ευχαριστούμε για όλα! Θα επανέλθουμε ευχαριστώντας σας όλους -έναν έναν- ξεχωριστά. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε το μαύρο στην ΕΡΤ και στις ζωές μας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/1/2014)
•Το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο των εργαζομένων της ΕΡΑ Χανίων βρίσκεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://erahania.blogspot.gr/2014/01/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου