Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Επιασε το στόχο απορρόφησης η Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει πιάσει ένα σημαντικό στόχο του ΕΣΠΑ, που αφορά την απορρόφηση 102,5 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και την απορρόφηση 70 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, αποπληρώνοντας όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, κι έτσι «πέφτουν» χρήματα στην πραγματική οικονομία του νησιού.
Αυτό επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε σε διαδοχικές συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στον Αγιο Νικόλαο, με στόχο την προετοιμασία των έργων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Πρόσθεσε ότι για το 2014 η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει να απορροφήσει περί τα 100 εκατ. ευρώ που προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους, και άλλα 100 εκατ. ευρώ για το 2015. Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε ότι το 2014 ξεκινά η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) και ο νέος προγραμματισμός στηρίζεται στους αναπτυξιακούς πυλώνες της Κρήτης που είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας και η «έξυπνη εξειδίκευση».
Για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά σημαντικών έργων. Σύντομα δημοπρατούνται δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ: Το ένα είναι η βελτίωση του δρόμου από Παχιά Αμμο προς τη Σητεία, και το δεύτερο η τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου