Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αλλάξτε γιατί χανόμαστε!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Επικίνδυνα πέφτει το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού της Ελλάδας, συχνά με άνευ νοήματος αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν, κατά μια έννοια, την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα. Μία από τις τελευταίες αυτές «κόντρες» αφορά τα θρησκευτικά πιστεύω του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.
Τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και του κόσμου, που δεν είναι άλλα από την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται ολοένα και περισσότερα στρώματα της κοινωνίας μέσα από την ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Οταν η Βουλή και τα κόμματα μετατρέπονται σε ένα καφενείο εντυπώσεων, τι να ελπίζει ο απλός κόσμος, ο οποίος υποφέρει από πολιτικές που αποφάσισαν άλλοι χωρίς να τον ρωτήσουν;
Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις λογιστών απ' όλη την Ελλάδα, που μαζεύουν υπογραφές στο Διαδίκτυο, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 ξεκίνησαν να ισχύουν υπέρογκα πρόστιμα με βάση τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013.
«Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν ριζικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νόμων που επέφεραν μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την 1η/1/2014 (έναρξη ισχύος πολλών διατάξεων του Ν. 4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. μηδενική ή πιστωτική εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση) πράξεις ή παραλείψεις εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε.
»Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όσα ο Ν. 4172/2013 ορίζει για το όριο των 500 ευρώ στις πληρωμές των συναλλαγών, που το θεωρούμε ανεφάρμοστο, ιδίως σε ορισμένα μέρη της περιφέρειας, λόγω αποστάσεων και έλλειψης τεχνολογίας, το νέο ληστρικό πρόστιμο των 10.550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζομένου στην ΑΠΔ, που αρκεί μία παράλειψη ή αργοπορία των συναδέλφων λογιστών για να καταστραφούν οικονομικά, τη μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, που συντομεύει ακόμα πιο πολύ το χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες και λιγότερο από πολλά άλλα παρόμοιας φύσης, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέτρων, όταν μάλιστα ενισχύονται αυτά με το σλόγκαν: "αναμένονται διευκρινίσεις"», τονίζουν οι λογιστές.
Οσο, όμως, θα συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, τόσο θα μεγαλώνει η αντίδραση σε όλα αυτά τα μέτρα που διαλύουν την Ελλάδα. Η αλλαγή πολιτικής αποτελεί πλέον επείγουσα ανάγκη.
(Ελευθεροτυπία - 21/1/2014)
Link: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=410916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου