Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Χαριστική βολή

Μετά την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή χαρατσιών, έρχονται τώρα και οι απολύσεις να δώσουν τη χαριστική βολή σε χιλιάδες νοικοκυριά.
Γιατί το μέτρο της διαθεσιμότητας μεταφράζεται σε χιλιάδες απολύσεις πολιτών οι οποίοι είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση το εισόδημά τους το οποίο το χάνουν για το χατίρι της τρόικας.
Γιατί διαθεσιμότητα σημαίνει πως δεν θα επανέλθουν όλοι στις δουλειές τους αλλά μόνον όσοι κριθεί ό,τι χρειάζονται. Ποιος θα το κρίνει αυτό; Και με ποια κριτήρια; Προφανώς, με μοναδικό κριτήριο όχι τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και του δημοσίου αλλά τις αποφάσεις της τρόικας για να μη χάσουμε τη δόση.
Μόνο που έχουμε αρχίσει να χάνουμε το… τρένο.
Γιατί πέραν από τα μεγάλα λόγια των κυβερνώντων ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, αυτά μάλλον είναι μπροστά μας. Γιατί τι χειρότερο από την ανεργία για έναν οικογενειάρχη. Πως θα ζήσουν ο ίδιος και τα παιδιά του; Και πού πλέον να βρει δουλειά όταν και ο ιδιωτικός τομέας καταρρέει ενώ η ανάπτυξη κάπου έχει χαθεί και αυτή.
Τι πιο λογικό λοιπόν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που προσπαθούν να κρατήσουν τη δουλειά τους;
Αλλά ακόμα και αυτά τα αυτονόητα, έχουμε αρχίσει να τα ξεχνάμε στην Ελλάδα του 2013. Στην οποία οι μόνοι που δεν θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα είναι κατά πως φαίνεται οι βουλευτές…
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου