Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Ισχυρά ατού, ο τουρισμός και η κρητική διατροφή

Καλεσμένοι φόρεσαν ποδιές με σήμα το brand name «Κρήτη»  και συμμετείχαν στο μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητώνΟι κρητικές γεύσεις και τα προϊόντα του νησιού εντυπωσίασαν επιχειρηματίες και καταναλωτές στην αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης σε Ουκρανία και Ρωσία. Οπως ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια, τα αρώματα και οι γεύσεις των κρητικών προϊόντων «πλημμύρισαν» τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης σε Ουκρανία και Ρωσία αντίστοιχα, για την προώθηση των κρητικών προϊόντων, της κρητικής διατροφής αλλά και του τουρισμού.
Τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν το brand name «Κρήτη» και τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα μας, ενώ σεφ από το νησί μαγείρεψαν και δίδαξαν παραδοσιακές γεύσεις με βάση το ελαιόλαδο, όπως απάκι με πετιμέζι, γαρίδες σαγανάκι, κρητικά χειροποίητα μακαρόνια (σκιουφιχτά), μοσχάρι φιλέτο με κρούστα αρωματικών της Κρήτης, κρητική σαλάτα με σταμναγκάθι και παπούλες, ντακάκι με ντομάτα και μυζήθρα, μυζηθροπιτάκια με μέλι και ρακή. Μάλιστα στο μαγείρεμα των παραδοσιακών φαγητών της Κρήτης ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός των καλεσμένων, που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία... φορώντας ποδιές που είχαν σήμα το brand name «Κρήτη».
Τα παραδοσιακά εδέσματα έγιναν ανάρπαστα και προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών των δύο χωρών, των μέσων ενημέρωσης αλλά και των τουριστικών φορέων.
Μάλιστα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος στην εκδήλωση, ο περιφερειάρχης Κιέβου πρότεινε τη διοργάνωση έκθεσης κρητικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Κίεβο.
Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης έτυχε θερμής υποδοχής τόσο στο Κίεβο όσο και στην Μόσχα, στις 13 και 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο διοργάνωσης του «4th Sympossio 2013» όπου είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στη γαστρονομία που εκπροσωπούν μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αλλά και επιχειρηματίες από αλυσίδες τροφίμων και συγκεκριμένα εισαγωγείς και αντιπρόσωποι λιανικής πώλησης.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, «μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης στο Κίεβο, όπου στην προωθητική εκδήλωση για τα κρητικά προϊόντα και τον τουρισμό μας το "παρών" έδωσε και ο περιφερειάρχης Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk. Ο Ουκρανός περιφερειάρχης χαρακτήρισε μοναδική τη διατροφική αξία της κρητικής κουζίνας, και πρότεινε τη διοργάνωση έκθεσης κρητικών αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων στο κτήριο της Περιφέρειας Κιέβου το μήνα Μάιο σ' έναν χώρο πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, όπως είπε».
Ανάλογη επιτυχία είχε και η εκδήλωση στη Μόσχα, στις 15 Μαρτίου, όπου είχαν προσκληθεί τουριστικοί επιχειρηματίες, εισαγωγείς τροφίμων, δημοσιογράφοι από μεγάλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα πρακτορεία «Νοβόστι» και «Ιτερφαξ», οι Ελληνες ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης, καθώς επίσης και στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα με επικεφαλής τον Ελληνα γενικό πρόξενο Ιωάννη Πλώττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου