Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μακριά...

Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί απλά και μόνο μια τραγική πραγματικότητα που έρχεται να ρουφήξει σαν δίνη δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και να επιτείνει το πρόβλημα της ανεργίας που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ελλάδα.
Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι πίσω της κρύβεται αφενός μια πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση, που σε συνδυασμό με την οικονομική, μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί στη χώρα, αλλά και το έλλειμμα δημοκρατίας από το οποίο πάσχει το πολιτικό μας σύστημα.
Αρκεί να αναλογιστούμε τι έλεγαν οι πολιτικοί μας προεκλογικώς και τι έκαναν και κάνουν μετεκλογικώς για να διαπιστώσουμε πως ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ή ίσως και τα δύο μαζί.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό που συνθέτει ένα ζοφερό παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον, τι πιο λογικό από τις κινητοποιήσεις του κόσμου που κατεβαίνει στους δρόμους. Και δεν μιλάμε μόνον για τους εργαζομένους, αλλά και για τις στρατιές ανέργων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία. Ενα δικαίωμα που είτε έχασαν σε μια νύχτα, είτε δεν είχαν ποτέ.
Μόνο που ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολιτικοί φαίνεται ότι είναι μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα.                                            
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου