Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη και η ελπίδα

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ της κας Μέρκελ στην Αθήνα, δεν ξέρουμε αν ικανοποίησε τους πολιτικούς με τους οποίους συνομίλησε. Σίγουρα, όμως, προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή μέτρων, τα οποία τους αδειάζουν την τσέπη και τους αφήνουν μετέωρους σε ένα αβέβαιο μέλλον.
ΕΣΤΕΙΛΑΝ οι διαδηλωτές το δικό τους μήνυμα στην πρωταίτια της "τροϊκανής" πολιτικής. Μια πολιτικής που ερημοποιεί, κοινωνικά και οικονομικά την Ελλάδα.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ η κα Μέρκελ ότι «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο μέχρι εδώ» και είπε πως «αξίζει αυτή την πορεία να τη συνεχίσει η Ελλάδα, γιατί αν δεν το πράξει τώρα τα πράγματα θα είναι πιο δραματικά στη συνέχεια».
ΟΜΩΣ τα πράγματα είναι ήδη δραματικά για την ελληνική κοινωνία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με οικονομικά μέτρα το βάρος των οποίων δεν αντέχει να σηκώσει, αλλά και με την ανεργία, η οποία αυξάνεται αλματωδώς. Αυτές οι πληγές της ύφεσης και της ανεργίας με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και τα άλλα που έρχονται, δεν πρόκειται να επουλωθούν. Αντιθέτως, θα παραμείνουν ανοιχτές προκαλώντας οργή και αμηχανία.
Η ΕΓΚΥΡΗ γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος αλλά και στις ογκώδεις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Τέτοιες εικόνες έρχονται όχι από το παρελθόν αλλά από το μέλλον. Και όσο οι πολιτικοί αλλά και οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας επιμένουν σε μέτρα που φέρνουν την κοινωνία σε αδιέξοδο, θα σπέρνουν ανέμους για να θερίζουν… θύελλες.
ΩΣΤΟΣΟ, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας για ένα διαφορετικό αύριο.
Το οποίο θα διαμορφωθεί από τη νεολαία αυτής της χώρας. Εκεί είναι η ελπίδα...
 Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου