Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ζητούμενο...

Ενα άλλο μέλλον, όχι αυτό της λιτότητας και της φτώχειας, ζήτησαν χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν προχθές σε όλη τη χώρα. Ενα διαφορετικό αύριο, βασισμένο στην κοινωνική δικαιοσύνη και όχι στις ανισότητες του σημερινού κόσμου. Και οι νέοι που κατέβηκαν στους δρόμους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αμφισβήτησης του παλαιού πολιτικού κόσμου δεν ήταν λίγοι.
Δεν ξέρουμε, ωστόσο, αν και αυτές οι διαμαρτυρίες, οι απολύτως δικαιολογημένες, θα έχουν αντίκρισμα στους πολιτικούς της χώρας. Και ειδικότερα στους πολιτικούς εκείνους οι οποίοι κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες του τόπου μας. Που θα κληθούν να ψηφίσουν ή να… αψηφήσουν, μέτρα τα οποία προκαλούν μεγαλύτερη αμηχανία και οργή στην πλειονότητα του πληθυσμού.
Ομως, όπως και να ’χει, τα συλλαλητήρια της εποχής μας, θυμίζουν παλαιότερες εποχές. Πριν από την περίοδο της οικονομικής ευμάρειας. Τότε που ακόμα η Ελλάδα έβγαινε από τον "γύψο" και ο λαός της ζητούσε δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπή διαβίωση. Λίγο ή πολύ τα ίδια αιτήματα κυριαρχούν και σήμερα. Το καλύτερο μέλλον παραμένει ζητούμενο…                               
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου