Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Πρεμιέρα στις 24/10 με “το μετέωρο βήμα του πελαργού”

Με προβολή μίας από τις ταινίες – σταθμός στον νεότερο διεθνή κινηματογράφο: “το μετέωρο βήμα του πελαργού” ξεκινά το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου.
Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, «το Φεστιβάλ συναντά την διαχρονικά επίκαιρη ταινία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Το 1991, Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτησε Το μετέωρο βήμα του πελαργού, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ζαν Μορό. Ένα σημαντικό φιλμ για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφυλίων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά.
Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, παρουσιάζεται υλικό από το έργο τριών δημιουργών της, του Σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη και της Συνθέτριας Ελένη Καραΐνδρου. Επίσης θα κυκλοφορήσει μια σχετική ειδική έκδοση του φεστιβάλ.
Το υλικό αφορά σε αφίσες, φωτογραφίες, περιοδικά, αποκόμματα εφημερίδων και εκδόσεις. Επίσης παρουσιάζονται αφίσες και σπάνιες φωτογραφίες από όλο το έργο του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, καθώς και μακέτες κοστουμιών του σκηνογράφου Γιώργου Ζιάκα που υπήρξε συνεργάτης του στις περισσότερες ταινίες».
Στην προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα παραβρεθούν «οι άμεσα συνεργάτες του στην δημιουργίας της ταινίας αλλά και συνολικότερα στην καλλιτεχνική του διαδρομή και στη ζωή».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/10/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/festival-kinimatografou-chanion-premiera-stis-2410-me-to-meteoro-vima-tou-pelargou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου