Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αναβλήθηκε η δίκη για την κλωστική κάνναβη

Αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου 2019 πήρε η δίκη για την υπόθεση προϊόντων κλωστικής -βιομηχανικής κάνναβης που αναμενόταν να διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.
Κατηγορούμενος είναι ο καλλιεργητής βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης και ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Kannabio”, Σεραφείμ Κανδύλας.
Ο κ. Κανδύλας είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2018 από το Λιμενικό στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενος από τον Βόλο όπου και η έδρα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΚΑΝΝΑΒΙΟ -η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 όταν υπογράφηκε η σχετική ΚΥΑ-  μεταφέροντας, μεταξύ άλλων, σχεδόν μισό κιλό αλεύρι κάνναβης και τρία σαπούνια.
Όταν έφτασε το πλοίο της γραμμής στη Σούδα, ο σκύλος του Λιμενικού μύρισε την κάνναβη μέσα στη βαλίτσα και ο κ. Κανδύλας συνελήφθη.
Ακολούθησε  έρευνα στο σπίτι του όπου οι Λιμενικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, κρέμα και ζυμαρικά με την ένδειξη «Kannabio Hemp Cooperative”.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος το 2016 είχε ξεκινήσει μία από τις πρώτες καλλιέργειες κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, στον Κουφό του Δήμου Πλατανιά.
Για τη δίκη είχε έρθει στα Χανιά να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σερ. Κανδύλα ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιρώνης.
Είναι η πρώτη δίκη πανελληνίως για τέτοια υπόθεση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 15/10/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anavlithike-i-diki-gia-tin-klostiki-kannavi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου