Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

POS και... παραλογισμός

Το κράτος που έχει υποχρεώσει επιχειρηματίες – επαγγελματίες να αποδέχονται πληρωμές μέσω μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών ή πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών (POS) θα έπρεπε, υποτίθεται, να δίνει πρώτο το παράδειγμα με τις δικές του υπηρεσίες. Αμ δε…
Ηδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε επιχειρήσεις για κατοχή και χρήση POS και, όπως ανακοίνωσε προχθές, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, έχουν επιβληθεί ανά την επικράτεια συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις.
Αραγε, έλεγχοι γίνονται και σε δημόσιες υπηρεσίες για το αν έχουν POS;
Μια τέτοια υπηρεσία είναι το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ειδικότερα το Κτηματολογικό Γραφείο Χανίων στην οδό Ι. Σφακιανάκη, το οποίο δεν διαθέτει POS! Είναι μια περίπτωση που είχαμε ξανασχολιάσει στα “Χ.ν.” και στις 10/1/2018.
Χθες, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου, πέρασα από το Κτηματολόγιο, έτσι από περιέργεια, για να δω αν, επιτέλους, έβαλαν POS. Ηταν στο ταμείο μία κυρία που έβγαλε μετρητά να πληρώσει για αντίγραφα που πήρε. POS δεν υπήρχε.
Οποιοι κι αν είναι οι λόγοι, είναι προφανώς γεγονός παράλογο.
Οι πολίτες που έχουν συναλλαγές με το Γραφείο, για να πληρώσουν πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά η να… τρέχουν σε ΑΤΜ για να βγάλουν χρήματα! Τι κι αν το Δημόσιο έχει ξεκινήσει και τη λεγόμενη Λοταρία ως κίνητρο προκειμένου οι πολίτες να προτιμούν πια κάρτα για τις συναλλαγές τους.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/10/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pos-ke-paralogismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου