Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Διαγωνισμός φωτογραφίας ανακοίνωσε η ιστοσελίδα: www.carnetdevoyage.gr
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:
«Λένε πως η φωτογραφία μπορεί να σε …ταξιδέψει. Κι είναι αλήθεια αυτό.
Λένε ακόμα, πως μια φωτογραφία είναι σαν να έχεις γράψει 1000 λέξεις. Τι γίνεται όμως όταν εμάς στο www.carnetdevoyage.gr* μας αρέσουν και οι φωτογραφίες και οι …λέξεις;
Αφού μας αρέσουν λοιπόν τα ταξίδια και οι φωτογραφίες, "γεννήθηκε" ο Διαγωνισμός Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας: 1st International Photo Contest Travel Stories Carnet de Voyage.
Ο διαγωνισμός αυτός έχει δύο Πρώτα Βραβεία (το Μεγάλο και το Μικρό), τρεις Επαίνους και μια ιδιαιτερότητα.
Η ιδιαιτερότητα λοιπόν είναι πως το A' Βραβείο (το Mεγάλο) θα απονέμεται σε μια Ταξιδιωτική Ιστορία (Τravel  Story) που θα αποτελείται από μια σειρά δέκα (10) φωτογραφιών οι οποίες θα παρουσιάζουν ένα ενιαίο θέμα ή project, ενώ το δεύτερο Α΄ Βραβείο(το Μικρό) θα απονέμεται σε μια φωτογραφία που θα αποτελεί μέρος των Ταξιδιωτικών Ιστοριών που θα σταλούν στο διαγωνισμό.
Το 1ο Μεγάλο Βραβείο: Γιώργος Α. Γεωργιάδης
Θα απονεμηθεί στον δημιουργό της καλύτερης Ταξιδιωτικής Ιστορίας και θα περιλαμβάνει ένα πενθήμερο ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα.
Το 1ο Μικρό Βραβείο: Aντώνης Παπαντωνίου
Θα απονεμηθεί στον δημιουργό της καλύτερης Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας που θα αποτελεί μία εκ των Tαξιδιωτικών Ιστοριών και θα περιλαμβάνει ένα τριήμερο στη Μονεμβασιά.
Επίσης για πρώτη φορά, προσφέρουμε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες προβολής: οι νικητές και οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τη φωτογραφική ταξιδιωτική ιστορία τους σε κεντρικό χώρο της Αθήνας το Σεπτέμβριο, αλλά και μέσα από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα μας: www.carnetdevoyage.gr
Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι: 
Ηλίας Μπουργιώτης φωτογράφος
Κώστας Σταμούλης διευθυντής φωτογραφίας, κινηματογραφιστής,
Αλέξανδρος Κατσής  φωτογράφος
Παύλος Μεθενίτης  συγγραφέας, δημοσιογράφος
Ανδρέας Καλλιμάνης γραφίστας
Αναστάσιος Αναστασιάδης ταξιδιωτικός πράκτορας
Σπύρος Τσακίρης φωτογράφος, πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής
Οι συμμετοχές ξεκίνησαν μέσα από την ιστοσελίδα: https://1stphotocontest.webnode.gr/ και θα διαρκέσουν εως τις 31 Αυγούστου 2018. Κόστος συμμετοχής ΔΩΡΕΑΝ
*Ταξίδια, από τον Αρκτικό κύκλο, μέχρι το αυγοτάραχο. Ταξίδια με μοτοσυκλέτα έως τις μουσικές της Μογγολικής στέπας. Ταξίδια στο «δαχτυλίδι» του κόσμου! Εκεί κι ακόμη παραπέρα μας ταξιδεύει πάει το  www.carnetdevoyage.gr, μια προσπάθεια, από μια ομάδα ανθρώπων, με κοινό ενδιαφέρον το ταξίδι, με πολλές μορφές και εκφάνσεις. Σε κάθε κοντινό ή μακρινό προορισμό. Κάθε γωνιά της γης. Ακόμη και στη διπλανή γειτονιά. Γιατί…Σημασία έχει το ταξίδι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου