Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σειρά εκδηλώσεων στα Χανιά: "Μουσική και λόγος"

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο: “Μουσική και λόγος” θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο χρονικό διάστημα από 18 Ιουνίου έως 17 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του ξενοδοχείου: “Porto Veneciano” στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Χανιώτη ποιητή και συγγραφέα Λεωνίδα Κακάρογλου ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν σχήματα απο τα Χανιά αλλά και δημιουργοί (μουσικοί – λογοτέχνες) από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα, όπως ο Νίκος Κυπουργός, ο Γιώργος Χρονάς κ.α..
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου με το χανιώτικο μουσικό σχήμα “ACCORDIA”.
•Θα ακολουθήσει στις 25 Ιουνίου συναυλία με τους: “Amma Duo”. Το ντουέτο amma αποτελείται από τον Πρόδρομο Καραδελόγλου (ούτι, λύρα) και τον Κώστα Κεχράκο (κιθάρα, κοντραμπάσο).
•Στις 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: “Της θάλασσας και τ’ ουρανού” με τους καλλιτέχνες Τάκη Φαραζή και Μαριαστέλλα Τζανουδάκη.
•Στις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Νίκο Κυπουργό με τον Δώρο Δημοσθένους στη φωνή και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο.
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις 30 Ιουλίου (“Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη”), στις 8 Αυγούστου όπου ο συνθέτης Χάρης Βρόντος θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα τραγούδια του με συνοδεία βιολοντσέλου και πιάνου, στις 20 Αυγούστου (“Ραδιοπρόγραμμα: Το θέατρο στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου”), στις 27 Αυγούστου («Ο Κ. Π. Καβάφης, στο ξενοδοχείο Βαλκάνια», με τον Γιώργο Χρονά), στις 3 Σεπτεμβρίου («Όταν η μουσική εμπνέεται από την ποίηση…» από τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη και την Φένια Χρήστου0, στις 10 Σεπτεμβρίου (“Στου φεγγαριού το τάσι”. Τέσσερις  καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση Ελλήνων δημιουργών σε συνδυασμό με λυρικές μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου) και στις στις 17 Σεπτεμβρίου (“Αχαρτογράφητοι μουσικοί προορισμοί” με τους: Μόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι, Μπέλα Λιονάκη: ακορντεόν, ενορχηστρώσεις, Δημήτρη Ντρουμπογιάννη: πιάνο).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 5/6/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mousiki-ke-logos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου