Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τοπικά προϊόντα, φαγητό και "Do it Like a Cretan"

Γνωριμία με τοπικά  προϊόντα αλλά και με νοστιμιές της κρητικής κουζίνας μπορούν να κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου παντού στον κόσμο με πρωτοβουλία μίας Χανιώτισσας που λατρεύει τη μαγειρική.
Η Φρύνη Κάτσουνα δημιούργησε ομάδα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο σε μέσα κοινωνική δικτύωσης υπό τον τίτλο «Do it Like a Cretan» προβάλλοντας και προωθώντας, με αγάπη και μεράκι τα κρητικά φαγητά και τα προϊόντα του νησιού.
Ηδη, υπάρχει εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό. Η ίδια είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να επισκεφτεί τη Νορβηγία και να μαγειρέψει κρητικά ενώ στόχος της είναι η πρωτοβουλία: «Do it Like a Cretan» να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει την κρητική κουζίνα σε όλους!
Μιλώντας στον «Αγρότη» και σε ερώτησή μας για το σκεπτικό με το οποίο δημιούργησε τη σελίδα «Do it like a cretan» απαντά:
«Η σελίδα «Do it Like a Cretan» δημιουργήθηκε καθαρά από την ανάγκη και επιθυμία να μοιραστώ φωτογραφίες από κρητικά φαγητά και προιόντα. Γνωρίζοντας τον τεράστιο γαστρονομικό πλούτο της κρητικής διατροφής και μαγειρεύοντας παραδοσιακά, ένιωσα την ανάγκη να παρουσιάσω μέσω της κοινωνικής σελίδας του fb τις διατροφικές μας συνήθειες που μετράνε χιλιάδες χρόνια».
Για το τι μπορεί να δει ο επισκέπτης, εξηγεί: «Μέχρι πρόσφατα φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο από την προετοιμασία
κρητικών εδεσμάτων, από σημαντικούς γαστρονομικούς προορισμούς της πόλης όπως η Κεντρική Αγορά και η υπαίθρια λαική αγορά. Το τελευταίο διάστημα είπαμε να κάνουμε κάτι λίγο πιο επαγγελματικό σε συνεργασία με ένα νέο και πολύ ταλαντούχο άνθρωπο, την Στέλλα Καρακατσάνη και με την χορηγία συνεργατών όπως το κρεοπωλείο Meating ετοιμάζουμε ολιγόλεπτα βίντεο με κρητικά πιάτα τονίζοντας τα δυνατά μας προιόντα όπως το ελαιόλαδο, τα τυριά, τα βότανα κ.α.».
Για το αν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον σημειώνει:
«Το βασικότερο είναι η διάδοση της Κρητικής διατροφής διότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να αναπτύξουμε τον γαστρονομικό τουρισμό στο νησί μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε το φαγητό και δίνουν μεγάλη σημασία στην διατροφική κουλτούρα του προορισμού που επισκέπτονται. Η Κρήτη έχει πολλά να δώσει και μπορεί να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός για όλο τον χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι, με την συλλογή ελαιολάδου, την τυροκομία, την οινοποιία , μελισσοκομία, κτηνοτροφία. Μακροπρόθεσμα  με τον κατάλληλο αριθμό χορηγιών που θα μπορούσαν να προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς κρητικών προιόντων, το Do It Like a Cretan σχεδιάζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μαγειρεύοντας κρητικά φαγητά. Ήδη με κάποιους συνεργάτες μας στην Νορβηγία συζητάμε το ενδεχόμενο να πάμε τον Οκτώβριο να μαγειρέψουμε κρητικά! Σύντομα θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα μας που θα προσφέρει γαστρονομικές πληροφορίες της Κρήτης και πολλά άλλα».
Οσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να απολαύσετε τη σελίδα “Do It Like a Cretan” (Email: doitlikeacretan@gmail.com) στα ακόλουθα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook: https://www.facebook.com/Doitlikeacretan/
Instagram: https://www.instagram.com/doitlikeacretan/
You tube: https://www.youtube.com/watch?v=IoOvelru5bA
https://www.youtube.com/watch?v=Ln5vmZH2wEc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Εφημερίδα Εθνος, ένθετο "Αγρότης", 9/6/2018)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου