Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μουσείο - κύτταρο πολιτισμού

Για μια ακόμη φορά τα Χανιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της τυπογραφίας παγκοσμίως μέσα από τον διαγωνισμό αφίσας αλλά και την εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Σούδας.
Ένα Μουσείο φτιαγμένο με κόπο, μεράκι και αγάπη που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τα Χανιά και την Ελλάδα μα για όλη την Ευρώπη και τον Κόσμο, καθώς φιλοξενεί μοναδικά εκθέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον επισκεπτών από παντού στον πλανήτη!
Οι νικητές του διαγωνισμού, νέα παιδιά και ανήσυχα πνεύματα, δημιούργησαν μοναδικά έργα τα οποία διακρίθηκαν ενώ οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: συμμετείχαν περισσότεροι από 570 γραφίστες από 50 χώρες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας και Κισάμου Θ. Σταθάκης, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στο μουσείο ενώ η βραδιά έκλεισε στο «μελτεμάκι» στον Βλητέ με φαγητό και μουσική και τραγούδι με τη φωνή του Σταύρου Ψαρουδάκη.
Και αυτή η εκδήλωση ανέδειξε για μια ακόμη φορά το ρόλο του Μουσείου Τυπογραφίας ως έναν ζωντανό χώρο πολιτισμού της πόλης των Χανίων. Έναν χώρο μέσα από τον οποίο η νέα γενιά της ψηφιακής εποχής, έρχεται σε επαφή με την τέχνη που άλλαξε τον Κόσμο και οδήγησε στα νέα Μέσα, δηλαδή με την τυπογραφία. Παράλληλα, το Μουσείο με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί η διοργανώνει αποτελεί ενεργό κύτταρο στα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων.
Ένα Μουσείο – θησαυρός που μας καλεί όλους να το γνωρίσουμε.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/6/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου