Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Για τα ψηφιακά της ΕΡΤ

Για το... απώτερο μέλλον, το 2019 και... βλέπουμε, παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεοπτική κάλυψη της Κρήτης με το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ το οποίο, ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια, από την έναρξη σχεδόν του ψηφιακού σήματος, μεταδίδεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας.
Το δεύτερο αυτό μπουκέτο μεταδίδει τα δορυφορικά κανάλια: TV5 Mond, BBC World, Deutsche Welle, RIKSat. Για τα Χανιά προβλέπεται για τη μετάδοσή του από τη Μαλάξα το κανάλι (δίαυλος) 38 καθώς από τη συχνότητα του καναλιού 21 μεταδίδεται το πρώτο μπουκέτο με τα κρατικά κανάλια και τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ.
Γιατί, όμως, εδώ και χρόνια καθυστερεί το δεύτερο μπουκέτο της ΕΡΤ στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος, κατά την ΕΡΤ, είναι τεχνικής φύσεως: αφορά έλλειψη σχετικού εξοπλισμού.
Ωστόσο, και οι κάτοικοι της Κρήτης πληρώνουμε για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ, όπως οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Και ως εκ τούτου η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση άμεσα να παρέχει σε όλη την επικράτεια όλα της τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα. Επομένως, ακόμα και οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι) μήπως θα έπρεπε να πιέσουν την ΕΡΤ για να εγκαταστήσει άμεσα και το δεύτερο ψηφιακό της μπουκέτο στη Μαλάξα; Γιατί, απ' ό,τι μαθαίνουμε ο προγραμματισμός των αρμοδίων της ΕΡΤ το προσδιορίζει για το 2019!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/6/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-ta-psifiaka-tis-ert/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου