Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Στο YOUCA: “Vanilla Love”

Μία συρραφή πραγματικών ιστοριών-καταθέσεων θυμάτων κακοποίησης, εμπλουτισμένων με στοιχεία μυθοπλασίας αποτελεί η θεατρική παράσταση: “Vanilla Love” που κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή στο Youca.
Η παράσταση βασίζεται στο ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο της «βίας» αγγίζοντας σχεδόν όλα τα είδη της (λεκτική, ψυχολογική, ψυχική, κοινωνική, σωματική). Σκοπός και στόχος της παράστασης είναι να αφυπνίσει και να παρακινήσει τους θεατές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το μαζικό φαινόμενο της βίας που έχει γίνει μάστιγα στις μέρες μας.
Στην ιδέα της παράστασης είναι η Μικέλα Παπαδουλάκη. Στη σκηνοθεσία η Έλια Βεργανελάκη. Συγγραφή θεματικών ενοτήτων: Έλια Βεργανελάκη, Μικέλα Παπαδουλάκη, Σίσσυ Δαμουλάκη, Κλεάνθη Μαρίνα Κουτσουριδάκη, Γιώργος Καγλανζής.
Εικαστική Επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη Πρωτότυπη Μουσική: Feliformia.
Ερμηνεύουν: Σίσσυ Δαμουλάκη, Κλεάνθη Μαρίνα Κουτσουριδάκη, Γιώργος Καγλανζής.
Οπως λένε η Ελια Βεργανελάκη και η Μικέλα Παπαδουλάκη, η παράσταση «αφορά την κακοποίηση, ένα έντονο κοινωνικό φαινόμενο της εποχής, αφού παρατηρείται αύξηση της βίας σε όλους της τους βαθμούς από τη λεκτική, ψυχολογική, κ.α έως και τη σωματική. Εντυπωσιακό είναι δε ότι η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο είναι η νούμερο ένα περιοχή στην Ελλάδα στις κακοποιήσεις με τα Χανιά να ακολουθούν. Τα μηνύματα που προσπαθούμε να περάσουμε είναι στον κόσμο γύρω μας, στους φίλους, στους συγγενείς, στους γνωστούς και στους αγνώστους…
Αν δουν κάτι, αν αντιληφθούν κάτι, που αφορά περίεργη συμπεριφορά, ύποπτα σημάδια, η έστω να προμηνύει κάτι που θα οδηγούσε σε μια βίαιη πράξη, να μιλήσουν… πριν να είναι αργά… βοήθεια χρειάζονται και οι δύο πλευρές… πολλές φορές ο θύτης, πριν γίνει θύτης, υπήρξε θύμα…».
Παραστάσεις: 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23 Φεβρουαρίου στις 9.15 το βράδυ.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sto-youca-vanilla-love/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου