Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Κτηματολόγιο από το 2021 στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του Κτηματολογίου στις περιοχές του Νομού Χανίων και στην υπόλοιπη Κρήτη, στις οποίες παρατηρείται μέχρι σήμερα μεγάλη καθυστέρηση λόγω δικαστικών εμπλοκών.
Για τα Χανιά, έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο μόνο για τον Δήμο Χανίων στον οποίο λειτουργεί από το 2007 Κτηματολογικό Γραφείο (στην οδό Σφακιανάκη).
Για το υπόλοιπο του Νομού Χανίων η συλλογή δηλώσεων για την κατάρτιση του Κτηματολογίου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του Κτηματολογίου στην ενδοχώρα του Νομού είναι ότι βρισκόταν σε δικαστική εμπλοκή η διαγωνιστική διαδικασία.
Πάντως, σε επικοινωνία μας με το Κτηματολόγιο αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες ξεμπλοκάρουν και έτσι στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει και για το υπόλοιπο του Νομού Χανίων η συλλογή δηλώσεων.
Το ίδιο και για περιοχές του Νομού Ρεθύμνου και του Νομού Ηρακλείου στις οποίες έχει καθυστερήσει το Κτηματολόγιο.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε η πορεία Κτηματογράφησης της χώρας το τελευταίο εξάμηνο.
Η συλλογή δηλώσεων στις περιοχές όπου έληξε η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής έχει ξεπεράσει το 72%, ενώ ο συμβατικός στόχος ήταν 55%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η ολοκλήρωση της εμπρόθεσμης συλλογής δηλώσεων θα καλύπτει στο τέλος Φεβρουαρίου το 93% της Επικράτειας και θα εκκρεμούν μόνο οι μελέτες που βρίσκονται υπό δικαστική προσφυγή λόγω αντιδικίας των υποψήφιων αναδόχων και αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου της χώρας, καθώς και ορισμένες κατά τόπους συλλογές δηλώσεων στην περιοχή των Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας (Ολοκληρώνονται τέλος Μαρτίου).
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 5/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ktimatologio-apo-to-2021-stin-endochora-toy-nomoy-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου