Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Μήνυμα ελπίδας για τον μικρό Μιχάλη

Μήνυμα ελπίδας στέλνουν τα Χανιά για τον δίχρονο Μιχάλη Πυροβολάκη που ζει στον Καναδά και δίνει μεγάλη μάχη με μια σπάνια ασθένεια, την Παραπληγία 50, γνωστή ως SPG50.
Για τη θεραπεία του μικρού Μιχάλη χρειάζονται 3 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία έχει συγκεντρωθεί περίπου το 1,5 εκατομμύριο.
Για το λόγο αυτό, η ομάδα “Συνάνθρωπος” έχει δώσει στοιχεία λογαριασμού που διατηρεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ενώ τη δράση αλληλεγγύης στηρίζουν τα “Χανιώτικα νέα” στα γραφεία των οποίων ο “Συνάνθρωπος” έχει τοποθετήσει κουμπαράδες για το μικρό παιδί.
Η SPG50 είναι μια πάθηση η οποία οδηγεί στην απώλεια της κινητικότητας σε όλα τα άκρα και την υποβάθμιση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Οπως επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας “Συνάνθρωπος”, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η γονιδιακή θεραπεία έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την εξέλιξη του SPG50, ακόμη και να αναστρέψει ορισμένες από τις ζημίες που έχει ήδη προκαλέσει.
Ο μικρός Μιχάλης μένει στον Καναδά αλλά έχει καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Σέλινο.
Οπως μας λέει η πρόεδρος της ομάδας στήριξης: “Συνάνθρωπος”, Ιωάννα Τζινάκη, «η SPG50 είναι μια σπάνια ασθένεια που έχει σε όλο τον κόσμο 54 περιστατικά. Για τη θεραπεία χρειάζονται 3 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πατέρας του παιδιού έχει κάνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Αυτό το περιστατικό είναι αρκετό καιρό, δεν έχει προκύψει τώρα. Εχει κάνει έρευνα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να βρει ειδικούς. Εχει βρει κάποιον στο Τέξας και έχουν καταλήξει ότι αυτή η θεραπεία, όχι 100% αλλά σε μεγάλο ποσοστό θα μπορέσει να σώσει το παιδί».
Η ίδια εξήγησε ότι επειδή «το παιδί αυτό έχει γεννηθεί στον Καναδά δεν έχει ΑΜΚΑ, οπότε δεν μπορεί να ανοίξει κάποιος ερανικός λογαριασμός στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο Συνάνθρωπος έχει δώσει τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα και ένα αριθμό λογαριασμού δικό μας στην Τράπεζα Χανίων στον οποίο μπορεί να καταθέτει χρήματα ο κόσμος με την αιτιολογία: Για Μιχάλη Πυροβολάκη. Αναμένουμε και σε άλλες τράπεζες να ανοιχτεί λογαριασμός προκειμένου εμείς με τη σειρά μας να μεταφέρουμε αυτά τα χρήματα στον Καναδά».
Ακόμα η κα Τζινάκη σημειώνει ότι «επειδή δεν είναι εύκολο ο κόσμος να καταθέτει στον Καναδά χρήματα ή να καταθέτει ιντερνετικά – υπάρχει και ένας ιντερνετικός λογαριασμός σε ένα σάιτ το οποίο έχει ανοίξει η οικογένεια – εμείς μεσολαβούμε για να μπορέσει ο κόσμος να βοηθήσει τον μικρό Μιχάλη».
Επιπλέον, η κα Τζινάκη αναφέρει ότι «έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες από την οικογένεια σε διάφορα σημεία στα Χανιά και την Παλαιόχωρα. Ο Συνάνθρωπος έχει τοποθετήσει δύο κουμπαράδες στα “Χανιώτικα νέα”, έναν στο δημοσιογραφικό τμήμα στην οδό Μπουνιαλή και έναν στα γραφεία της διαχείρισης στην οδό Καραϊσκάκη. Ο κόσμος μπορεί από τώρα και για ένα μήνα, επειδή ο χρόνος γενικά πιέζει, να ρίχνει τα χρήματά του τα οποία θα πάνε καθαρά για τη θεραπεία του μικρού Μιχάλη».
Ακόμη η πρόεδρος του Συνανθρώπου σημειώνει ότι από τη γενικότερη κινητοποίηση έχει συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια.
«Το υπόλοιπο ποσό που πρέπει να μαζευτεί είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ο χρόνος πιέζει. κόσμος μπορεί να βοηθήσει. Ακόμα και ένα ή δύο ευρώ αν βάλει ο καθένας μπορεί να συγκεντρωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό και πραγματικά να υπάρξει θεραπεία για αυτό το παιδί. Ο καθένας αν βάλει ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο. Ακόμα και εμείς από τα Χανιά για το παιδί αυτό, το συμπατριώτη μας στον Καναδά».
Η κατάθεση χρημάτων μπορεί να γίνει στο λογαριασμό της “Ομάδας Στήριξης ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ”, στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Αρ. Λογ 176976001 ΙΒΑΝ GR27 0690 0010 0000 0017 6976 001
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 19/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/minyma-elpidas-gia-ton-mikro-mihali/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου