Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Παράδοξο για το Γιαλί Τζαμί

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από εισήγηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το Γιαλί Τζαμί και τον ευπρεπισμό του, έχει ένα παράδοξο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο χώρος να παραχωρείται μόνο για ποιοτικές εκθέσεις και για αυτό το λόγο θα γνωμοδοτεί και η Δημοτική Πινακοθήκη. Και έως εδώ καλά.
Μόνο που η απόφαση καθορίζει πως οι καλλιτέχνες η έκθεση των οποίων εγκρίνεται δεν θα έχουν δικαίωμα να πουλάνε τα έργα τους, αλλά θα πληρώνουν ακόμη και 190 ευρώ την ημέρα για τη χρήση του χώρου. Λες και θα χαλάσει η αισθητική του μνημείου αν ο καλλιτέχνης θα πουλήσει το έργο του.
Σύμφωνα με την απόφαση, η χρέωση για ιδιώτες θα είναι τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, 190 ευρώ για τη μεγάλη αίθουσα και 90 ευρώ για τη μικρή.
Ωστόσο, οι εκθέτες όπως αναφέρεται «δεν έχουν το δικαίωμα συναλλαγής επί χρήμασι κατά τη διάρκεια της έκθεσης εντός των αιθουσών του Γιαλί Τζαμί».
Από τη μια δηλαδή, δεν θα διατίθεται ο χώρος για εμπορική χρήση από την άλλη, ωστόσο, θα μισθώνεται που και αυτό είναι μια μορφή εμπορικής αξιοποίησης του χώρου.
Ευλόγως ο Τάσος Βάμβουκας επισήμανε ότι οι καλλιτέχνες προφανώς θα πρέπει να πουλήσουν, αλλιώς δεν βγαίνουν οικονομικά.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/paradoxo-gia-to-giali-tzami/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου