Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρόταση για δημιουργία πολυχώρου για την οδική ασφάλεια

Τη δημιουργία ενός Πολυχώρου για την Οδική Ασφάλεια πρότεινε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Αγιος Χριστόφορος”, Σταύρος Πολέντας, σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.
Στη συνάντηση, χθες στο Δημαρχείο, συμμετείχαν αντιδήμαρχοι αλλά και μέλη του Συλλόγου.
Οπως εξήγησε ο κ. Πολέντας, ο Πολυχώρος θα έχει αίθουσες ενημέρωσης – εκπαίδευσης και προβολών σχετικών με το αντικείμενο εκπαιδευτικών ταινιών καθώς επίσης και ειδικό εξοπλισμό βιωματικής εκπαίδευσης. Στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει μόνιμο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Ο κ. Πολέντας πρότεινε για τον Πολυχώρο, μεταξύ άλλων, τη Βίλα Κούνδουρου αλλά ο κ. Σημανδηράκης ξεκαθάρισε πως η Βίλα Κούνδουρου προορίζεται για άλλες χρήσεις.
Ακόμα ο κ. Πολέντας ζήτησε τον έλεγχο της τήρησης του κανονισμού των πεζοδρομίων, τοποθέτηση εμποδίων για απαγόρευση κυκλοφορίας στους πεζόδρομους, όπως η Χάληδων, έλεγχο των κινούμενων οχημάτων του Δήμου, έλεγχο για παράνομες επεκτάσεις – προσθήκες ειδικά σε φορτηγά του Δήμου, κ.α.
Ακόμα έγινε αναφορά στη Δημοτική Αστυνομία, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και ο Δήμος επικοινωνεί με την Τροχαία για παραβάσεις. Ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε επίσης ότι ο Δήμoς προετοιμάζει τρόπο ελέγχου εισόδου των οχημάτων στην παλιά πόλη.
Στην ανάγκη παιδείας σε σχέση με την οδική συμπεριφορά, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος, Ελένη Ζερβουδάκη.
Σε δήλωσή του ο κ. Πολέντας υπογράμμισε ότι «ήταν μία συνάντηση σε φιλικό επίπεδο, εποικοδομητική. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον κύριο Δήμαρχο προκειμένου να έχουμε, επιτέλους, διαβάσεις πεζών όπου χρειάζεται, διαγραμμίσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία, πεζοδρόμια ελεύθερα όπως ο νόμος ορίζει, πεζοδρόμους που να μην μπαίνει ο καθένας οδηγός και να κινδυνεύει η ζωή μας. Και, επιτέλους, πρότεινα στον κύριο Δήμαρχο τη δημιουργία ενός πολυχώρου ώστε τα παιδιά μας να μπαίνουν μέσα και να παίρνουν οποιαδήποτε πληροφορία για την οδική ασφάλεια, με προσομοιωτές, με ομιλίες, με βίντεο. Ενα πολυχώρο που θα δώσει στα παιδιά μας την ευκαιρία να μορφωθούν από όλες τις πλευρές για την οδική ασφάλεια. Πιστεύω ότι ο Δήμος θα βοηθήσει και θα είμαστε και πάλι ως Νομός Χανίων πρωτοπόροι στην οδική ασφάλεια. Εχουμε κάνει μεγάλο αγώνα και είμαι ευγνώμων που όλοι οι Δήμοι και ο Δήμος Χανίων μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά μας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/2/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/protasi-gia-dimioyrgia-polychoroy-gia-tin-odiki-asfaleia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου