Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η γενιά των 100 ευρώ

Κάποτε γράφαμε για την “γενιά των 700 ευρώ”, που έπειτα έγινε η “γενιά των 600”, στη συνέχεια των “300” και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για τη γενιά των 100 ευρώ! Περισσότεροι από 120.000 είναι οι εργαζόμενοι που καλούνται να επιβιώσουν με 100 ευρώ το μήνα!
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το ίδιο το υπουργείο Εργασίας το οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, απέστειλε σχετική έκθεση στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας.
Η έκθεση αναφέρει ότι 126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.
Ο εργασιακός μεσαίωνας, λοιπόν, είναι εδώ. Με μισθούς που δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις και με την ανεργία να κάνει πάρτι.
Η Ελλάδα της ανάπτυξης παραμένει ζητούμενο γιατί όταν ευημερούν οι οικονομικοί δείκτες αλλά όχι οι άνθρωποι τότε μιλάμε για φτωχοποίηση και όχι για  ανάπτυξη.
Οι κυβερνώντες και οι δανειστές που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, σπέρνουν επικίνδυνους ανέμους. Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και η όσο γίνεται ευρεία συναίνεση για πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και της νεολαίας μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ.
Η τυχόν έξοδος από τα μνημόνια στο μέλλον αν δεν συνοδεύεται από πολιτικές που θα φέρουν την ευημερία στην κοινωνία, θα είναι κενό γράμμα.
H  έκθεση του υπουργείου Εργασίας  για τους νέους που εργάζονται για εκατό ευρώ, φέρνει στο νου  το  σύνθημα: "Θέλουμε τη ζωή μας πίσω".
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα -  23/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-genia-ton-100-evro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου