Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Αναμνηστική έκδοση Γραμματοσήμων προς τιμή του Κώστα Ηλιάκη

Mε κοινή πρωτοβουλία των Προέδρων της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά, δημιουργήθηκε αναμνηστική έκδοση Γραμματοσήμων προς τιμή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.
Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να τιμηθεί από τα δυο Ιστορικά Φιλοτελικά Σωματεία η μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημερομηνία της θυσίας του.
Στο δελτίο Τύπου η Φιλοτελική Ενωση διατυπώνει τη μαντινάδα:
“Τώρα που είσαι άγγελος στη γη των αθανάτω,
κανείς θνητός όταν πετάς δε θα σε ρίχνει κάτω”, για να θυμίσει:
«Ο Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης έπεσε υπέρ πατρίδος, στις επάλξεις του Αιγαίου, εκτελώντας το καθήκον του ως πιστός και φιλότιμος Έλληνας Στρατιωτικός. Ήταν Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και στις 23 Μαΐου 2006 σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικού F-16, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και καταγόταν από τον Κάστελλο Ρεθύμνης».
Ακόμα η Φιλοτελική Ενωση Δωδεκανήσου τονίζει ότι «δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαδοθεί ο φιλοτελισμός και στην νέα γενιά με απλά και κατανοητά θέματα που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν το φιλοτελικό ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που θα ξεκινήσει σήμερα να συλλέγει γραμματόσημα.
Η απόφαση της έκδοσης αυτής καταδεικνύει στην πράξη την κοινή πορεία προς το αύριο που ξεκίνησαν οι 2 σύλλογοι με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των και, ουσιαστικά γίνετε πράξη η επέκταση της γεωγραφικής περιοχής που τα δυο Σωματεία επιχειρούν με τις κοινές τους δράσεις».
Η Ενωση ευχαριστεί «το Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο και τον Καρπάθιο καλλιτέχνη κ. Γιάννη Β. Χατζηβασίλη Πρόεδρο του Σωματείου Υπαίθριων Ζωγράφων Ρόδου «ο Απελλής» για την άδεια χρήσης του έργου που δημιουργήθηκε στην μνήμη του Έλληνα Ήρωα και παρουσιάζεται στα Γραμματόσημα της έκδοσης αυτής».
Ευχαριστει επίσης «τους ανθρώπους των ΕΛ.ΤΑ στην Διεύθυνση Φιλοτελισμού και στην Εμπορική Διεύθυνση».
Για πληροφορίες για την έκδοση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@fedod.gr
(Χανιώτικα νέα web - 20/7/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anamnistiki-ekdosi-grammatosimon-pros-timi-tou-kosta-iliaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου