Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Νέες αντιδράσεις στην αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Την αγωνία του για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων σε περίπτωση διπλασιασμού του ΦΠΑ, που θα προκαλέσει «παρενέργειες στις επιχειρήσεις, την οικονομία και την απασχόληση», εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης σημειώνει ότι «έχοντας πληροφορηθεί την πιθανότητα διπλασιασμού του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία», εκφράζει «την αντίθεση μας και την αγωνία μας για την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων».
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, «η συγκεκριμένη αύξηση, θα δημιουργήσει μια σειρά παρενεργειών στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στην απασχόληση ενώ παράλληλα η δυναμική του τουρισμού μας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια, θα χαθεί».
Παράλληλα, «η νέα αφαίμαξη στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων ενώ σε αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας».
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων τονίζει ότι «μια τέτοια σκέψη μας βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους και θα μας οδηγήσει υποχρεωτικά σε επαναδιαπραγμάτευση των από μηνών υπογραφέντων συμβολαίων που αυτό με τη σειρά του, θα οδηγήσει στην μη αποδοχή της επαναδιαπραγμάτευσης εκ μέρους των εταίρων μας οπότε είτε:
α) θα ακυρωθεί το συμβόλαιο με επακόλουθο την απώλεια των διανυκτερεύσεων (υπάρχει ο χρόνος , ώστε οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού να προετοιμαστούν και να στρέψουν τους πελάτες τους σε άλλες αγορές), είτε
β) στην διατήρηση του συμβολαίου και των όρων του ως έχει που όμως οδηγεί σε λειτουργία των μονάδων μας με ζημία.
Ήδη με αυτή τη φημολογία, για διπλασιασμό του ΦΠΑ, υπάρχει μια αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης».
Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης τονίζει:
«Γνωρίζοντας ότι εσείς ο ίδιος προσωπικά, έχετε βοηθήσει και ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα αυτό, προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει να αναπτύσσετε τουριστικά.
Είμαστε διατεθειμένοι, να βοηθήσουμε την Ελληνική κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της, με προγραμματισμένα μέτρα , που θα προκύψουν μετά από ένα τίμιο διάλογο, θα είναι μακροχρόνια και ανταποδοτικά , με μοναδικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού προς όφελος και της ελληνικής οικονομίας και απασχόλησης».
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-antidrasis-stin-afxisi-tou-fpa-ston-tourismo/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου