Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελλάδα της προόδου

Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που το επίπεδο του “πολιτικού πολιτισμού” κατρακυλάει συνεχώς και η χώρα βρίσκεται σε συμπληγάδες, ζητούμενο είναι οι θετικές ειδήσεις. Μια τέτοια είδηση ήρθε χθες από τη Κρήτη, για να πάρουμε μια ανάσα χαράς. Γιατί, επιτέλους, δεν υπάρχει μόνον η Ελλάδα της… αρπακτής και της πονηριάς, όπως συχνά παρουσιάζεται η χώρα μας στο… εσωτερικό και το εξωτερικό. Υπάρχει ταυτόχρονα η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης, των επιτυχιών, που πρέπει να μείνει ζωντανή και να βγει κερδισμένη από την οικονομική κρίση.
Αναφερόμαστε στη χθεσινή βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών επιστημόνων του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης και οι συνεργάτες του ερευνητές Δρ. Νίκος Κούρτης και Δρ. Βασιλική Νικολετοπούλου έλαβαν  το Αρεταίειο Βραβείο Ιατροβιολογικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών καθώς με την εργασία τους ανοίγουν  δρόμους στην αντιμετώπιση σοβαρών παθολογικών καταστάσεων όπως ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων και κληρονομικών νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Το ΙΤΕ έχει, μάλιστα, διεθνή αναγνώριση για την επιστημονική δουλειά που επιτελεί.
Και είναι σημαντικό να βλέπεις εντός της χώρας επιστήμονες να εργάζονται μεθοδικά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τη δουλειά τους να “αναδεικνύουν” την ίδια τη χώρα και τους ανθρώπους της.
Υ.Γ. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε και την Ντόα από τη Συρία που έσωσε ένα βρέφος στη θάλασσα της Μεσογείου όταν το πλοίο στο οποίο επέβαινε με άλλους μετανάστες ναυάγησε.
Με άλλα λόγια η Ακαδημία βράβευσε την ανθρωπιά!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 20/12/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ellada-tis-proodou-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου