Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σενάρια και εκβιασμοί

Σενάρια από το παρελθόν επανεμφανίστηκαν σε διεθνή ΜΜΕ με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικών εκλογών. Η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times επισημαίνει, ότι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη χώρα μας αναζωπυρώνει τους φόβους όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, και για την Ευρωζώνη. Για το φάντασμα του Grexit που επιστρέφει, κάνει λόγο η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.
Το διεθνές οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για “παιχνίδι” του Σαμαρά. «Η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καταστροφή για τη χώρα, τώρα που το τέλος της διάσωσης έρχεται πιο κοντά», είναι η δήλωση του Κρεγκ Ερλαμ, στελέχους της χρηματιστηριακής Alpari στο Λονδίνο, την οποία επικαλέστηκε η γερμανική έκδοση της “Wall Street Journal”.
Λες και έχει “δοκιμαστεί” ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο κόμμα ήταν και είναι στην αντιπολίτευση.
Τα διεθνή ΜΜΕ παίζουν ένα παιγνίδι τρόμου προς την ελληνική κοινωνία. Μόνο που η κοινωνία έχει υποστεί στο πετσί της τον “τρόμο” της φτωχοποίησης και της ανεργίας που έχουν επιβάλλει. Αλλά αυτά επιμένουν να τα αγνοούν -φαίνεται- τα διεθνή ΜΜΕ…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/12/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/senaria-ke-ekviasmi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου