Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Κοκόροι και... ΒΟΑΚ

Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει, λέει η παροιμία και η λαϊκή σοφία αποδεικνύεται πέρα για πέρα αληθινή στο θέμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης όπου εμπλέκονται η Περιφέρεια, ο ΟΑΚ και σε ό,τι αφορά τους παράδρομους, πιθανώς και οι Δήμοι.
Δεν είναι μόνον οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε παράδρομους της εθνικής οδού με μπάζα και σκουπίδια, σύμφωνα με πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων”.
Ούτε μόνο το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε υπηρεσίες για την κατάσταση αυτή. Χθες, σε Περιφέρεια και Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) “πέταξε το μπαλάκι” ο δήμαρχος Χανίων.
Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση και κατά μήκος της εθνικής οδού με την οδήγηση τη νύχτα να εγκυμονεί κινδύνους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον άξονα από Χανιά έως Πλατανιά, που η κίνηση έχει πολλαπλασιαστεί λόγω των επισκεπτών, ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος ενώ παραμένουν σε σημεία – άκρες του δρόμου πέτρες που είχαν πέσει προ μηνών από κατολισθήσεις και ουδεμία υπηρεσία δεν τις έχει μαζέψει. Προφανώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η αρμοδιότητα ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας ή στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.
Και μέσα σε όλα αυτά,  από τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ εξαιρέθηκε, ως γνωστόν, το τμήμα Χανιά – Κολυμπάρι, προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδραση του Δήμου Πλατανιά!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 12/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kokori-ke-voak/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου