Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ασχήμιες και... αρμόδιοι

Μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, σχολιάζονται καθημερινά από την εφημερίδα μας αλλά και από τους πολίτες στις παρέες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μικρά καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, η οποία ζητά την επίλυσή τους.
Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μην επικοινωνήσει κάποιος αναγνώστης με τα “Χανιώτικα νέα” για να επισημάνει ένα πρόβλημα και να ζητήσει να το σχολιάσουμε, μπας και λυθεί.
Και, σε πολλές περιπτώσεις, μέσα από τη δημοσιοποίηση ενός προβλήματος έχει δοθεί και λύση.
Υπάρχουν, όμως, και άλλα προβλήματα τα οποία χρονίζουν και μοιάζει να μην νοιάζεται κανείς.
Οχι λίγες φορές τα έχουμε επισημάνει, κατόπιν παροτρύνσεων αναγνωστών μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το “μπεντενάκι” στην πλατεία Τάλω που σε ένα σημείο έχει καταρρεύσει αλλά παρά τα σχόλια, ούτε καν απάντηση δεν έχει δώσει η αρμόδια υπηρεσία.
Χαρακτηριστικότερο όλων οι κατολισθήσεις στον Βόρειο Οδικό Αξονα. Αυτές που έγιναν προ μηνών και οι πέτρες σε σημεία της εθνικής οδού δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί. Ποιος, επιτέλους, είναι αρμόδιος για να καθαρίσει τον δρόμο; Η υπηρεσία Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας ή ο Ο.Α.Κ.; Αν θυμόμαστε καλά, αναμενόταν το υπουργείο να καθορίσει την αρμοδιότητα. Κατά τα φαινόμενα, το Υπουργείο ακόμα δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Ωστόσο, η άσχημη εικόνα στον Β.Ο.Α.Κ. συνεχίζεται, παρά τις όχι λίγες επισημάνσεις για την επικινδυνότητα των σημείων αυτών, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν δεν υπάρχει καν φωτισμός.
Και σε αυτό το θέμα, καμία υπηρεσία δεν έχει φιλοτιμηθεί να εκδώσει ανακοίνωση ή να δώσει απάντηση στα κατά καιρούς σχόλια και να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες.
Και όσο περνά ο καιρός, η κατάσταση αυτή μοιάζει να διαιωνίζεται μέχρι να τη συνηθίσουμε και να πάμε… παραπέρα. Ομως, αυτή η κατάσταση, αποτελεί εμπόδιο, κατά μία έννοια, στην ανάδειξη των ομορφιών του τόπου μας. Νοιάζονται, επί τούτου, οι αρμόδιοι;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 5/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/aschimies-ke-armodii/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου