Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ανεργία και πολιτικές

Η ανεργία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα εν έτει 2017.
Και είναι ένα πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται καθώς οι προσλήψεις στο δημόσιο έχουν “παγώσει” και ο ιδιωτικός τομέας αναστενάζει από τη δυσβάστακτη φορολογία. Μπορεί το επιχειρείν με την απασχόληση να είναι συγκοινωνούντα δοχεία στον σύγχρονο κόσμο, αλλά πώς να αυξηθεί η απασχόληση όταν επιχειρήσεις κλείνουν ή καταρρέουν οικονομικά;
Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει κυβέρνηση, κόμματα και επί θεμάτων εργασίας ειδήμονες, να προβληματιστούν από τα συμπεράσματα της παγκρήτιας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων  Γιώργου. I. Ματαλλιωτάκη και του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Audencia  School of Management Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη και που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι μεγάλο ποσοστό πολιτών επιρρίπτει ευθύνες για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις πολιτικές των κυβερνήσεων καθώς και στην Ε.Ε., ενώ το 45,8% θεωρεί ότι το κράτος οφείλει να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις, ώστε οι άνεργοι να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Το 94,6% των πολιτών δήλωσε ανήσυχο για το εργασιακό του μέλλον ενώ 84,8% ανέφερε ότι οι άνθρωποι που βιώνουν την ανεργία στη χώρα μας έφυγαν από ελληνικές επιχειρήσεις.
Στην πράξη, λοιπόν, όσο κι αν οι λεξεις “ανάπτυξη” και “επενδύσεις” ακούγονται συχνά από τους κυβερνώντες και μολονότι εκδηλώνεται επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη στους τομείς της τεχνολογίας και του τουρισμού, το πρόβλημα της ανεργίας παραμένει έντονο.
Η αναθεώρηση των οικονομικών πολιτικών με στόχο την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από την οικονομική κρίση αλλά και το να δοθούν κίνητρα και δυνατότητες για ουσιαστική ανάπτυξη της απασχόλησης, παραμένει ζητούμενο.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anergia-ke-politikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου