Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

p_public για τον δημόσιο χώρο και φέτος στα Χανιά

Η προσβασιμότητα στον δημόσιο χώρο θα βρεθεί στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της ομάδας p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου 2017.
Η ομάδα διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο17”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων
«Φέτος, θα εστιάσουμε στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ακόμα σημειώνεται:
«Η έννοια της προσβασιμότητας στον αστικό, και όχι μόνο, σχεδιασμό αποτελεί θεμέλιο για μία βιώσιμη πόλη. Η αναγκαιότητα δηλαδή της απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης κάθε χρήστη (πεζός, ΑΜΕΑ, γονείς με καρότσι, ποδηλάτες κτλ) είναι μία από τις βασικές αρχές ενός καθολικού σχεδιασμού, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Τα τελευταία χρόνια δε, καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη η δημιουργία ποικίλων δικτύων, όπως κυκλοφορίας, προσβασιμότητας, θεματικών διαδρομών κτλ, μέσα στον ιστό της πόλης».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  www.p-public.gr ή να επικοινωνήσουν με το: info@p-public.gr
(Χανιώτικα νέα web - 13/2/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/p_public-gia-ton-dimosio-choro-ke-fetos-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου