Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μάταιες αντιπαραθέσεις

Την ώρα που η χώρα παραμένει στη δίνη της κρίσης θα περίμενε κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις, στοιχειώδη σοβαρότητα και κλίμα διαλόγου.
Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε για μια ακόμη φορά, είναι έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων, περισσότερο για λαϊκή κατανάλωση και λιγότερο για λόγους ουσίας.
Από τη μια η κυβέρνηση, όσο κι αν επιμένει πως δεν θα προκύψουν νέα μέτρα, είναι προφανές ότι προχώρησε σε μια πρώτη συμφωνία για να προχωρήσει η αξιολόγηση. Και η πράξη έχει δείξει ότι κάθε συμφωνία έχει και προαπαιτούμενα.
Από την άλλη μεριά η αξιωματική αντιπολίτευση που ζητούσε να κλείσει τάχιστα η αξιολόγηση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει τώρα ότι «η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα» που «συνοδεύεται από πρόσθετες υποχωρήσεις, επώδυνα μέτρα και διαπραγματευτικές ήττες της Κυβέρνησης».
Ακολούθησε η απάντηση από κυβερνητικές πηγές που σχολίαζαν ότι την ανακοίνωση της ΝΔ «μάλλον την είχαν γράψει από χθες».
Δεν θα ήταν, όμως, προτιμότερο όλοι τους να άφηναν για λίγο τις κόντρες και να δούλευαν ασταμάτητα στην κατεύθυνση να απεμπλακούμε, επιτέλους, από τα μνημόνια, να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και, εν τέλει, να ισχυροποιηθεί η φωνή της, μαζί με άλλες χώρες, μέσα στην Ευρώπη; Με στήριξη πρωτίστως της κοινωνίας που υποφέρει από την κρίση; Με στήριξη, σε τελική ανάλυση, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Και όχι να αναλώνονται σε μάταιες αντιπαραθέσεις αλλοτινών καιρών.
Επιτέλους, άλλες χώρες τα κατάφεραν και βγήκαν από τα μνημόνια. Εμείς πότε και πώς; Το θέμα δεν είναι όμως να βγούμε απλώς από τα μνημόνια, αλλά και από τον εφιάλτη της ανεργίας και τη φτώχεια που εξαπλώνεται σαν ίωση στην Ελλάδα τού σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 24/2/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/matees-antiparathesis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου