Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα ελπίδας από τον “Ορίζοντα” στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου

Μήνυμα ελπίδας στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου στέλνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” ο οποίος το 2016 και έως σήμερα βοήθησε 20 παιδιά ενώ δεκάδες άλλα έχει στηρίξει κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Αφορμή για την ανακοίνωση είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου (15 Φεβρουαρίου).
Οπως επισημαίνει ο “Ορίζοντας” «παγκοσμίως περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Από τον Σύλλογό μας βοηθήθηκαν κατά το έτος 2016 έως και σήμερα 22 παιδιά ηλικίας έως 10 ετών και 14 παιδιά ηλικίας 11 έως 18 ετών».
Ο Σύλλογος εξηγεί ότι «τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, με έγκαιρη διάγνωση και τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.
Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη».
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Σύμφωνα με τον “Ορίζοντα”, «η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία κα), αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια. Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού».
Καταλήγοντας ο “Ορίζοντας”, σημειώνει ότι «οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν» και υπόσχεται «να συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στα παιδιά που μάχονται για τη ζωή τους, τόσο με την κάλυψη εξόδων και την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους όσο και με τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον παιδικό καρκίνο και τα δικαιώματα των μικρών ασθενών».
Και συμπληρώνει: «Βασική δράση του συλλόγου μας που συνδέεται με τον παιδικό καρκίνο είναι η ενημέρωση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Βλέποντας παιδιά να περιμένουν πότε θα βρεθεί συμβατός δότης για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής, συστάθηκε και εκπαιδεύτηκε μία ομάδα εθελοντών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να ενημερώσουν και να καταγράψουν περισσότερους από 4500 υποψήφιους δότες και από αυτούς να έχουν βρεθεί 5 συμβατοί».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 14/2/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/minima-elpidas-apo-ton-orizonta-sti-machi-kata-tou-pedikou-karkinou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου