Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η εταιρεία που θέλει να κάνει την Κρήτη κέντρο τεχνολογίας

Το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο για μια σημαντική επένδυση στα Χανιά το αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα:
http://www.fortunegreece.com/. Το link του άρθρου είναι εδώ: http://www.fortunegreece.com/article/i-eteria-pou-theli-na-kani-tin-kriti-ena-pagkosmio-kentro-technologias/

Ενώ στην Αθήνα οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση «παγώνει» εξαιτίας του ασταθούς οικονομικό-πολιτικού περιβάλλοντος, του ευμετάβλητου φορολογικού καθεστώτος και της γραφειοκρατίας, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο στην Κρήτη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί πόλος έλξης για αρκετές επιχειρήσεις από τον τουριστικό κλάδο.
Την τελευταία μάλιστα διετία ένας Λιβανέζος επιχειρηματίας, ονόματι, George Khairallah, έχει φέρει άλλον αέρα στο νησί του Καζαντζάκη, αφού προέβη στη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας στα Χανιά. Με «όχημα» την JR Technologies, μια καινοτόμα εταιρεία τεχνολογίας για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο κ. Khairallah πήρε την απόφαση να επενδύσει στην ελληνική Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, στις νέες εγκαταστάσεις 900 τμ που λειτουργούν εδώ και 7 μήνες απασχολούνται 54 Έλληνες επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στο αντικείμενο της ανάπτυξης λογισμικού, ενώ ο στόχος είναι στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους να διαμορφωθεί στους 200, περιορίζοντας το φαινόμενο του «brain drain” που μαστίζει και την περιοχή της Κρήτης
Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή της JR Technologies στο κομμάτι της εκπαίδευσης καθώς σταδιακά θα «τρέξουν» εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για νέους επιστήμονες από εξειδικευμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήδη μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους προγραμματιστές, το οποίο παρέχεται δωρεάν σε 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι αφού το ολοκληρώσουν επιτυχώς θα αποκτήσουν μόνιμη απασχόληση στη νεοσύστατη εταιρία.
Όσον αφορά το προφίλ του Προέδρου της JR Technologies, πρόκειται για έναν επιχειρηματία με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων, ο οποίος βλέποντας τις νέες προοπτικές που δημιουργούσε η χρήση της τεχνολογίας στις αεροπορικές εταιρείες, έσπευσε να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο από την παγκόσμια αγορά. Έχει ήδη προβεί στη σύναψη συμφωνίας με την ΙΑΤΑ (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αεροπορικών Εταιρειών) για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστήματος που θα απλοποιεί τη συνεργασία αεροπορικών εταιρειών με τα ταξιδιωτικά γραφεία σε επίπεδο πληρωμών, ενώ στο χαρτοφυλάκιο των πελατών του συγκαταλέγονται εφτά αεροπορικές εταιρείες.
Βασικό αντικείμενο δραστηριοποίησης της JR Technologies είναι η προσφορά εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων γα την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό.
Εκτός από την Κρήτη η εταιρεία διαθέτει γραφεία και στο Δουβλίνο. Τα έσοδα της άγγιξαν το 2016 το ένα εκατομμύριο ευρώ, σημαντικό μέρος από τα οποία προήλθε από την ΙΑΤΑ. Πάντως ο κ. Khairallah φαίνεται να προκρίνει τα Χανιά έναντι της ιρλανδικής πρωτεύουσας αφού, όπως δήλωσε, η επένδυση του κέντρου καινοτομίας έγινε συνειδητά, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από ταλαντούχους ανθρώπους. Τον τελευταίο δε ενάμιση χρόνο έχει γίνει και ο ίδιος μόνιμος κάτοικος Χανίων αφού, όπως λέει, του αρέσει πολύ να εργάζεται στα Χανιά απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα βουνού και θάλασσας από το παράθυρο του γραφείου του.
(Αναδημοσίευση από http://www.fortunegreece.com/article/i-eteria-pou-theli-na-kani-tin-kriti-ena-pagkosmio-kentro-technologias/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου