Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητώντας νόημα μέσα από ένα παράθυρο

Η ιστορία δύο παιδιών, μάλλον αδελφών, που αναζητούν νόημα μέσα από το... παράθυρο του σπιτιού τους, ξεδιπλώνεται στο θεατρικό έργο: “Η παρέλαση’’ της Λούλας Αναγνωστάκη, που ανεβάζει το  Τheatre 73100 στο χώρο του (Πατρ. Γερασίμου 18) στη Νέα Χώρα.
Το κορίτσι πλέκει, τραγουδά, μονολογεί και κάποτε επικοινωνεί με το αγόρι. Και οι δύο μέσα στο σπίτι, στο δωμάτιό τους, με ένα παράθυρο, σαν οθόνη τηλεόρασης, να αποτελεί “γέφυρα” με τον έξω κόσμο. Εκεί έξω διαδραματίζονται διάφορα, τη μια ευτράπελα, την άλλη τραγικά. Και κάποτε μια παρέλαση που μοιάζει να έρχεται προς το σπίτι...
Η “παρέλαση” μοιάζει με μια πάλη ανάμεσα στον έγκλεισμο και την ελευθερία.
Οι ηθοποιοί, Δημήτρης Καπουράνης και Μαριάννα Λεδάκη με πειστικό τρόπο και δυνατή ερμηνεία, σε σκηνοθεσία από την Ιώ Ασηθιανάκη, αποδίδουν το κείμενο του έργου. Είναι μία ακόμα παράσταση από το Theatre 73100 που μας αφήνει με πολύ καλές εντυπώσεις.
Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους ηθοποιούς στην πρεμιέρα την οποία παρακολουθήσαμε.
Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 11, την Κυριακή 12 και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ. Η μουσική και επιμέλεια ήχων είναι του Θοδωρή Κορδολαίμη, οι φωτογραφίες και σκηνοθεσία βίντεο της Αλίκης Χιωτάκη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/2/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anazitontas-noima-mesa-apo-ena-parathiro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου