Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Περιουσιολόγιο και φόροι

Ερχεται το “ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο” μάς πληροφορούν δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων και ρεπορτάζ τηλεοπτικών καναλιών.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει με τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, να καταγράψει μέχρι και τα οικογενειακά κειμήλια που μπορεί να έχει ο καθένας σπίτι του.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Βήματος” «περισσότεροι από 8.500.000 φορολογούμενοι, όσοι δηλαδή είναι οι αριθμοί φορολογικού μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων, θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο του 2017 το περιουσιολόγιο με στοιχεία από το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών, για πρώτη φορά θα δηλωθούν και τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες (ακόμα και αν αυτά είναι κάτω από 100 ευρώ), ενώ η δήλωση αυτή θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές. Δεν θα είναι δηλαδή συστηματική και ετήσια η υποβολή της».
Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Η απαλλαγή των πολιτών από χαράτσια και δυσβάστακτους φόρους πότε θα έρθει; Πότε θα βγει η κοινωνία από τον… φαύλο κύκλο των τελευταίων χρόνων;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/8/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/periousiologio-ke-fori/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου