Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Αγροτουρισμός

Βασικοι πυλώνες της τοπικής οικονομίας ήταν και είναι ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας. Ο πρώτος κρατάει… γερά. Ο δεύτερος, παρά τα προβλήματά του, αντέχει, ευτυχώς, στον χρόνο. Η στήριξή του, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας.
Ο συνδυασμος των δύο, όμως, δηλαδή του τουρισμού και της γεωργίας μπορεί να αποτελέσει τη “γέφυρα” για την οικονομική ανάπτυξη του μέλλοντος.
Ηδη από τον Φεβρουάριο του 2009 μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό (Χανιώτικα νέα, 10.2.2016), έδειξε ότι «ο πολιτισμικός, ο φυσιολατρικός, ο γαστρονομικός, ο αρχαιολογικός και ο ορειβατικός τουρισμός είναι οι κυριότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προτιμούν οι τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται τον Νομό Χανίων».
Ηδη, σε διάφορες περιοχές έχουν γίνει προσπάθειες που συνδυάζουν τη φύση, την αγροτική παραγωγή και τα τοπικά προιόντα με τον τουρισμό και μπορούν να συντελέσουν στην επίτευξη του στόχου για τουρισμό όλο τον χρόνο. Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά: Στον Βάμο, στα Κεραμειά, στο Κολυμπάρι, στη Μηλιά, στον Ομαλό κ.α.
Ισως, εν τέλει, ο συνδυασμός τουρισμού και πρωτογενούς τομέα να αποτελεί απάντηση για το οικονομικό μέλλον του Νομού.
(Χανιώτικα νέα - 12/8/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/agrotourismos-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου