Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Συνέδριο για θέματα ηλεκτρονικής καινοτομίας με ημερίδα για παιδιά στο Κολυμπάρι

Δωρεάν ημερίδα προγραμματισμού και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, με ονομασία “JCrete4Kids”, οργανώνεται και φέτος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Η ημερίδα εντάσσεται στο παγκόσμιο συνέδριο JCrete για θέματα ηλεκτρονικής καινοτομίας στον κόσμο. Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου που ξεκίνησε την Δευτέρα, έγινε αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για το Γυμνάσιο Κολυμπαρίου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το JCrete (http://www.jcrete.org) δεν είναι Συνέδριο – τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κεντρικές ομιλίες. Δεν υπάρχουν παρουσιάσεις και ομιλητές. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει και προκαθορισμένο Πρόγραμμα. Ακόμη και όσοι παρακολουθούν το Συνέδριο αυτό – διάσημοι προγραμματιστές από όλο τον κόσμο εξειδικευμένοι στην Java, μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού σήμερα – δεν παρευρίσκονται απλά για να παρακολουθήσουν, αλλά για να συμμετέχουν ενεργά.
Λόγω της άκρως εξειδικευμένης φύσης του Συνεδρίου, η συμμετοχή στο JCrete γίνεται μόνο κατόπιν προσκλήσεως προς ειδικούς στον χώρο της Java, κυρίως από το εξωτερικό. Φέτος, το JCrete διεξάγεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τις 1-5 Αυγούστου στην ΟΑΚ, και όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, είναι ήδη fully-booked! Οι συμμετέχοντες μοιράζονται σε Ομάδες Εργασίας, σε συζητήσεις για το μέλλον των νέων τεχνολογιών, αλλά και στην απόλαυση του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος στο Νομό Χανίων».
Στην έναρξη του συνεδρίου παραβρέθηκε και ο διευθυντής του Γυμνασίου Κολυμπαρίου, Στέλιος Παπαδάκης, με ομάδα μαθητών, «οι οποίοι και ευχαρίστησαν τους υπευθύνους για την ευγενική προσφορά του Συνεδρίου JCrete 2015, να συνδράμει με την αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστού για το Εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου. Επίσης, η καθηγήτρια Μαρία Παπαδάκη αναφέρθηκε στις δράσεις του σχολείου και του Εργαστηρίου Πληροφορικής του Γυμνασίου».
Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μία από τις σημαντικές δράσεις του Συνεδρίου είναι και η δωρεάν Ημερίδα προγραμματισμού και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, το “JCrete4Kids”, το οποίο οργανώνεται και φέτος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 1/8/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sinedrio-gia-themata-ilektronikis-kenotomias-me-imerida-gia-pedia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου