Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Δημοσκόπηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης για τα νέα μέτρα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Πίστωση χρόνου δίνουν στην κυβέρνηση οι περισσότεροι Κρητικοί, που απάντησαν σε νέα παγκρήτια δημοσκόπηση, προκειμένου να αποδώσουν τα οικονομικά μέτρα.
Ποσοστό 26,3 % δίνει όλη την τετραετία στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το 21,2% έναν χρόνο ακόμη, το 14,5% δύο χρόνια. Ωστόσο, το 32,3% δεν δίνει κανένα περιθώριο χρόνου.
Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη της Κρήτης ως προς τα μέτρα αυτά καθαυτά καθώς το 45,7% τα θεωρεί αναγκαία ενώ το 47,8% πιστεύει ότι υπήρχαν περιθώρια για πιο ήπια μέτρα και λιγότερο «σκληρές» πολιτικές. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των πολιτών απαντώντας σε ερώτηση για ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, τονίζει ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε δίκαιη κατανομή του πλούτου-ισότητα.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του διευθυντή του εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Κ. Ζοπουνίδη, του διευθυντή του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης Χρήστου Σκιαδά, και του Υποψηφίου Διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων Γ.Ι. Ματαλλιωτάκη. Γενική εκτίμηση αποτελεί ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, αν είχε κερδίσει τις εκλογές τον Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία, άποψη που αποτυπώνεται σε ποσοστό (84,4%), αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχει μόλις το 9,4% του δείγματος. Η στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας, του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα και της ελληνικής περιφέρειας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό προτάσεων εξόδου από την κρίση (29,%), ακολούθησε η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας (22,7%), ενώ ο δραστικός περιορισμός των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων (14,5%) κατατάχθηκε τρίτος σε σειρά προτίμησης.
(Ελευθεροτυπία - 9/6/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=170933

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου