Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ερχονται στα Χανιά για εξωσωματική

Ζευγάρια από την Ελλάδα, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν επισκέπτονται τη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Mediterranean Fertility Center & Genetic Services (MFCGS) στα Χανιά (www.fertilitycenter-crete.gr).
Πρόκειται για ένα κέντρο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, κυρίως λόγω του Διαδικτύου και έχει προσελκύσει κόσμο με προβλήματα υπογονιμότητας από όλα τα μέρη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
Μάλιστα, ενδιαφέρον έδειξαν και γυναίκες από την Ιταλία· γεγονός που δημοσιεύτηκε και στον ιταλικό Τύπο.
Οι Ιταλίδες αναμένουν εντός των επόμενων ημερών την έκδοση δικαστικής απόφασης από τα δικαστήρια της Κρήτης, προκειμένου να έρθουν στα Χανιά και να τεκνοποιήσουν με τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας, η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία στα Χανιά όπως και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Παρένθετη μητέρα ορίζεται η γυναίκα που κυοφορεί βρέφος, το οποίο προορίζεται για άτεκνο ζευγάρι που δεν έχει τη δυνατότητα τεκνοποίησης.
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κέντρου, το Mediterranean Fertility Center & Genetic Services, Chania (MFCGS) εξειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας και στην πρόληψη γενετικών ασθενειών. Η δραστηριότητα του κέντρου, στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια και θεωρείται πρωτοπόρος όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για τα διεθνή δεδομένα.
«Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή και βοηθούμε ζευγάρια που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας συχνά συνεργαζόμαστε με τον προσωπικό γιατρό τους στην πόλη ή τη χώρα τους», επισημαίνεται. «Ο αριθμός των ζευγαριών που βρίσκονται μεταξύ 30 και 40 χρόνων και προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί διαρκώς αυξάνεται».
(Ελευθεροτυπία - 20/5/2009)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=46002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου