Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Νέα πραγματικότητα

Μια νέα πραγματικότητα έφερε στη χώρα αλλά και στον Κόσμο ο κορωνοϊός. Και όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία.
Η κοινωνία ζει πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι δρόμοι είναι άδειοι, τα περισσότερα καταστήματα -με εξαίρεση αυτά που κάνουν delivery και τα σούπερ μάρκετ- είναι κλειστά.
Τα μέτρα αυτά βέβαια θεωρούνται απαραίτητα για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται ραγδαία.
Η οικονομία επίσης κλωνίζεται όπως και ο τουρισμός με μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πλήττονται οικονομικά και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να τρέχουν ενώ και οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφάλεια για το αύριο.
Η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα υπέρ της οικονομίας και της εργασίας, ώστε όταν βγούμε από αυτή την κρίση να μην ακολουθήσει μία άλλη κρίση που να θυμίζει την εποχή των capital control.
Τώρα, όμως, πάνω απ’ όλα είναι η Υγεία των πολιτών.
Και οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.
Παράλληλα, ας μη ξεχνάμε τους ανθρώπους που εργάζονται έξω από το σπίτι, τους υπαλλήλους καθαριότητας των Δήμων, τους εργαζόμενους στα σούπερ – μάρκετ, τους διανομείς – delivery, τους γιατρούς στα νοσοκομεία, τους ρεπόρτερ που ενημερώνουν τον κόσμο, κάθε άνθρωπο που λόγω της δουλειάς του, θα έρχεται σε επαφή με άλλους…
Ωστόσο, με ψυχραιμία, υπομονή και αλληλεγγύη θα περάσει και αυτό. Και εφόσον λαμβάνουμε μέτρα, θα περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα.
Οι μέρες που ζούμε θα γραφτούν στη νεότερη Ιστορία του Κόσμου.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/3/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nea-pragmatikotita-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου