Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ενα βιβλίο για τη φιλία από τη Μάρω Θεοδωράκη και το 2ο δημοτικό σχολείο Χανίων

Ενα βιβλίο που θα μιλά για τη φιλία και την αποδοχή γεννιέται -με αφορμή τον αναγκαστικό εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού- μέσα από τη συνεργασία της Μάρως Θεοδωράκη και του 2ου δημοτικού σχολείου Χανίων.
Το βιβλίο γράφουν η συγγραφέας και μουσικός και οι μικροί μαθητές, μέσω τηλεδιασκέψεων, και θα το ονομάσουν: “Ενα τραγούδι για τη Λένα”.
Την πρωτοβουλία πήρε η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου Χανίων, Νεκταρία Παντελάκη με τη Μάρω Θεοδωράκη να ανταποκρίνεται αμέσως στη σχετική πρόσκληση.
«Είχα την χαρά πριν δύο χρόνια να επισκεφθώ μαζί με τα βιβλία μου τα παιδιά του Δεύτερου δημοτικού σχολείου Χανίων. Ακόμα θυμάμαι την φιλόξενη αγκαλιά τους αλλά και το πάθος για φιλαναγνωσία της διευθύντριάς του, της Νεκταρίας Παντελάκη. Από τότε διατηρούμε δυνατούς δεσμούς», σημειώνει η Μάρω Θεοδωράκη.
«Έτσι, τώρα, με αφορμή τον αναγκαστικό εγκλεισμό όλων μας κι έπειτα από δική της παρότρυνση, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε δημιουργώντας μια συγγραφική κοινότητα μαζί με τα παιδιά. Η έμπνευση δεν άργησε να έρθει κι έτσι με οδηγό την συγγραφική μου δράση και εμπειρία αποφασίσαμε να χτίσουμε μαζί μια ιστορία. Για την ακρίβεια να γράψουμε μαζί ένα βιβλίο! Ο τίτλος του “Ένα τραγούδι για την Λένα”. Ένα βιβλίο που θα μιλά για την φιλία και την αποδοχή».
«Έτσι -σημειώνει ακόμη η Μάρω Θεοδωράκη- με τη βοήθεια της κυρίας Παντελάκη, η οποία έχει εξειδικευθεί στην ψηφιακή εκπαίδευση, συναποφασίσαμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση να δίνω ραντεβού με τους μικρούς μου συγγραφείς για το χτίσιμο αυτού του βιβλίου. Πρόκειται για ένα τόλμημα που θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι περήφανοι ! Συνεπιβάτες σε ένα ξεχωριστό ταξίδι . Για μένα η συγκίνηση είναι μεγάλη αφού για μια ακόμα φορά και μ ένα τόσο ξεχωριστό τρόπο δένομαι ξανά με τις ρίζες μου, με τα Χανιά της Κρήτης», καταλήγει η Μάρω Θεοδωράκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 31/3/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ena-vivlio-gia-ti-filia-maro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου