Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η κρίση και οι ήρωες

Η πρωτοφανής αυτή κρίση, τουλάχιστον για τη γενιά μας, έρχεται να αναδείξει τη σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, όσο κι αν κάποιοι τα είχαν απαξιώσει κατά το παρελθόν, αλλά και τους ήρωες της καθημερινότητας.
Είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων που δίνουν συνεχώς τη μάχη για τη σωτηρία των ανθρώπων, τιμώντας τον όρκο στον Ιπποκράτη.
Είναι όμως και οι απλοί εργαζόμενοι που εκ των πραγμάτων βγαίνουν στους δρόμους λόγω της δουλειάς τους, όπως:
• Οι υπάλληλοι καθαριότητας που φροντίζουν να μαζεύουν τα απορρίμματα, να αδειάζουν τους κάδους και να μένει, ειδικά τώρα, η πόλη καθαρή. Οι άνθρωποι δηλαδή στους οποίους επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι της υγείας μας.
• Οι διανομείς φαγητού. Οι delivery που ειδικά αυτές τις μέρες, εξυπηρετούν με τη διανομή φαγητού σε σπίτια, ανθρώπους που ζουν μόνοι, και πιθανώς δεν γνωρίζουν μαγειρική.
•Οι εθελοντές των συσσιτίων. Οι άνθρωποι που ακόμα και αυτές τις μέρες διαθέτουν χρόνο για να φροντίσουν απόρους. Με την ευκαιρία τα συσσίτια Σπλάντζιας έχουν ανάγκη, ειδικά αυτές τις μέρες, από υποστήριξη!
Και δεν είναι μόνον αυτοί. Είναι όλοι οι φανεροί ή αφανείς ήρωες που ομορφαίνουν με την αλληλεγγύη και τη δράση τους την πόλη μας. Που εννοούν το “εμείς”. Και που δεν σταματούν στιγμή να σκέφτονται τον διπλανό τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 27/3/2020)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-krisi-kai-oi-iroes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου